Feature

Spillåret 2019 - Håvard Hofstad Ruud

Spillene Håvard gleder seg til i 2019

Det ligger til rette for et nytt godt Switch-år.

Privat, montase Gamer.no
1: Spill med kjent dato
2: Spillene med ukjent dato

2018 var et heidundranes år for spill. Mens Nintendo «vant» 2017, var det Sony som – i mine øyne – tok kaka i fjor med Spider-Man og God of War.

Red Dead Redemption 2 er ganske moro, men God of War var fjorårets desidert beste spill i mine øyne. Historien, flyten, grafikken og ikke minst musikken skapte til sammen en så sterk pakke, at det var ingenting som kunne toppe det foreløpig siste eventyret til Kratos.

Men jeg er ikke her for å snakke om fortiden. Det er mye som tyder på at jeg skal kunne klare å kose meg med spill også de neste 12 månedene. Det er gøy å se at vi fem som har fått i oppdrag å dele våre lister kun har noen få spill som overlapper. Det vitner om at det er potensielt mye å se fram til for spillinteresserte mennesker i 2019.

I 2019 har jeg igjen øynene mine rettet mot potensielt sterke Nintendo-titler. Her er min noe Switch-tunge liste over spill jeg gleder meg til i året som kommer, i mer eller mindre kronologisk rekkefølge.

Se også listene til:

Walking Dead: The Final Season

Sjanger: Eventyr
System: Windows, Switch, Xbox One, PS4
Utvikler: Skybound
Kommer: 15. januar/26. mars

Krysser fingrene for en verdig avslutning på historien om Clementine.
Skybound Games

Sesong 1 av Walking Dead var det første spillet som fikk meg på gråten. Jeg følte virkelig at relasjonen til Clementine var ekte, og jeg gjorde alt i min makt for å passe på henne. Alle valgene jeg tok var med Clementines beste i bakhodet.

De videre sesongene (inkludert Michonne-sesongen) gjorde også sterke inntrykk, og jeg er veldig spent på hvordan historien skal slutte. To av den siste sesongens episoder kom ut i fjor, og de to siste kommer ut i år. Det er litt vemodig, men samtidig kanskje også på tide at denne serien avsluttes. Formelen er muligens litt oppbrukt, men jeg klarer fint å se forbi litt kjipe mekanikker og svak grafikkmotor når historien er så oppslukende og engasjerende som den er. Der har Telltale alltid vært flinke, med alle seriene sine.

Alt i alt synes jeg det er mest synd at det ikke kommer mer fra den kanten. The Walking Dead: The Final Season er overskygget av uroen hos Telltale og at Skybound har tatt over utviklingen av spillet. Jeg håper de har en god plan for hvordan de skal avslutte denne serien, som har betydd så mye for meg, på en god og verdig måte.

Tom Clancy's The Division 2

Sjanger: Action/rollespill
System: Windows, Xbox One, PS4
Utvikler: Ubisoft
Kommer: 15. mars

Les også
Anmeldelse: Gears 5
Vet ikke om jeg egentlig gleder meg til The Division 2.
Ubisoft

Det er kanskje ikke helt riktig å si at jeg gleder meg til The Division 2. Det første spillet var hverken spesielt bra eller engasjerende. Den eneste grunnen til at jeg brukte 30 timer på å løpe rundt i postapokalyptiske New York på stadig søken etter høyere tall, var fordi det var gøy å spille med venner over Discord.

Til tross for at det første spillet var heller dårlig, er jeg forsiktig optimist med tanke på oppfølgeren. En litt lysere og mer fargerik tone er velkomment etter den gråmelerte smørja New York var i eneren.

Det vi har fått se så langt, tyder på at vi får mer varierte omgivelser i Washington enn det vi fikk i New York. Det ser ut som designerne har fått mer utløp for kreativiteten sin, og det lover bra. Ellers ser det ut som dette «bare» er mer The Division. Jeg har lave forventninger, men i det minste blir det sikkert gøy å prate tøv med venner på Discord mens vi lager nye opplevelser i Washington.

Yoshi's Crafted World

Sjanger: Plattform
System: Switch
Utvikler: Good-Feel
Kommer: 29. mars

Hvor gøy blir det ikke å leke med synsvinkler og perspektiver?
Nintendo

På tampen av første kvartal kommer den første store Nintendo-tittelen i år. Yoshi er tilbake, denne gangen i en verden laget av papp og papir. Spillet lages av den samme gjengen som lagde ull-eventyret til Yoshi forrige gang. Det fikk generelt gode tilbakemeldinger, selv om Jonas hos oss mente spillet kunne strammet opp mekanikkene sine.

Det vi har fått se av spillet så langt, vitner om et spill som blir søtt som sukkertøy. Side-scrollende plattformhopping er rett opp min bakgate, og utforsking i 2,5D-omgivelser er ofte veldig morsomt. Lek med perspektiver har vært gøy i Nintendo-titler før, så forhåpentligvis får Good-Feel til det samme her.

Yoshi-spillene har vært litt varierende underholdning opp gjennom. Det forrige Yoshi-spillet jeg spilte var for eksempel ganske så som så. Yoshi's Story til Nintendo 64 er for eksempel heller ikke så gøy som jeg husket det som. Faren ligger i at mekanikkene ofte har blitt ensformige, så jeg krysser fingrene for at Good-Feel klarer å variere det nok til Crafted World ikke blir kjedelig i lengden.

Days Gone

Sjanger: Action
System: PS4
Utvikler: SIE Bend Studios
Kommer: 26. april

Til tross for skepsis hos de aller fleste, ser jeg fortsatt fram til Days Gone.

Jeg har inntrykk av at jeg er den eneste i hele verden som fortsatt gleder seg til Days Gone. Det har tilsynelatende vært mye trøbbel i utviklingen av spillet, og det har blitt utsatt en rekke ganger. Alle jeg snakker med om dette spillet melder enorm skepsis, men jeg klamrer meg fortsatt fast til håpet om at dette skal bli en ny god, Playstation-eksklusiv opplevelse.

Jeg har en fascinasjon og forkjærlighet for underholdning med zombie-apokalypse som tema. For meg ser det ut som vi får litt av alt som gjør denne settingen så spennende. Selvfølgelig en hel drøss zombier som må bekjempes og overlistes. Men viktigst av alt, grupper med mennesker som framstår som den reelle trusselen.

Det er de mellommenneskelige relasjonene, og oss-mot-dem-mentaliteten som oppstår i slike krisesituasjonene er det som er mest interessant. Forhåpentligvis klarer SIE å løfte dette aspektet, så det ikke ender opp som en platt og lite engasjerende historie.

Sony har flere ekstremt gode Playstation-eksklusive storspill på rad nå, og det ville vært synd om rekken skulle brytes nå.

1: Spill med kjent dato
2: Spillene med ukjent dato

Siste fra forsiden