Podkast

Retro Crew - sesong 6, episode 13

Spillklubben har gjenopplevd klassikeren Super Metroid

Action-eventyret med Samus Aran er fortsatt en inspirasjonskilde for moderne spill.

I denne episoden av vår spillklubb har Retro Crew-gjengen på forhånd spilt Nintendo-klassikeren Super Metroid.

Det sideskrollende action-eventyret var ikke det første i sin sjanger, men satte et så stort preg på den at spillutviklere fremdeles kopierer elementer og forsøker å finne ut hva som gjorde det så fengslende. De nyeste eksempler på det er Axiom Verge og Ori & The Blind Forest, som begge ble lansert tidligere i år.

Som dusørjegeren Samus Aran må spilleren komme til bunns, både figurativt og bokstavelig, i mysteriet på planeten Zebes. Bli med dypt ned i grottene på den skumle planeten, mens vi prøver å finne den onde Mother Brain og hennes undersåtter.

Hvordan har Super Metroid holdt seg 21 år etter det først ble utgitt?

Retro Crew - sesong 6, episode 13

Neste gang spiller vi OutRun

Spillklubben er et konsept som skal gjennomføres i omtrent annenhver episode av nostalgishowet Retro Crew. Rad Crew-redaksjonen, og av og til skribenter fra Gamer.no, kommer frem til et retrospill vi skal spille, så sier vi fra til lytterne i den foregående episoden slik at dere også har sjansen til å spille det i forkant, gjøre deres egne erfaringer og sende inn kommentarer.

Det neste spillet i spillklubben blir arkaderaceren OutRun. Det legendariske bilspillet debuterte på SEGA Master System i 1987, og er ikke så lett å få tak i nå. Heldigvis ble det nylig relansert på Nintendo 3DS, og det er nettopp denne utgaven spillklubben skal utforske til neste gang. Frist for å sende inn kommentarer til neste episode er søndag 26. april.

Gått glipp av tidligere episoder?

Retro Crew er et nettradioshow som dedikeres til gamle spill, konsoller og maskiner, laget av Rad Crew i samarbeid med Gamer.no. Du kan blant annet treffe gjengen på Facebook. Her er de tre forrige episodene:

Spillklubben prøvde seg på «old school»-varianten av Dark Souls
En titt på de mange «Doom-klonene» fra nittitallet
Her er de viktigste Kirby-spillene

Hver episode er tilgjengelig gjennom iTunes-strømmen og RSS-strømmen til Rad Crew, og du kan laste den ned som MP3-fil.

Siste fra forsiden