Spillprogram på NRK

25. april blir en viktig dag for norsk fjernsyn. Da startes nemlig norges første tv-program dedikert til spill.

Programmet "Nerd" vil sendes på NRK2 fra klokken 14 til 16 på søndager, og første program får vi altså se den 25. april. Hvert program vil inneholde dype og subjektive omtaler av tre til seks nye spill, og NRK har fått med seg fire ulike anmeldere som får ansvar for å omtale spill i forskjellige sjangere.

I tillegg vil programmet inneholde omtrent en halv time hver uke hvor de tre heldigste av seerne får spille mot NRK sin spillekspert i Tromsø direkte på TV. Det vil som oftest være snakk om racingspill slik som "Project Gotham Racing 2" og "Midtown Madness 3", og det ser i hovedsak ut til å være fokus på Xbox og PlayStation 2.

"Nerd" vil være et interaktivt TV-program hvor *TV-seerne kan sende SMS-meldinger og delta i ulike avstemninger. Programlederen blir den 18-årige Maria Larsen, og hun skal gripe inn og forklare vanskelige detaljer for vanlige seere for å forhindre programmet fra å bli for "nerdete".

TV-program dedikert til spill har lenge vært vanlige rundt om i den store verden, men hittil har ikke norske TV-stasjoner tatt tv- og dataspill alvorlig nok til at spill har fått noe mer enn korte spalter i andre programmer (for eksempel "Sone 2" på TV2). Nå ser dette endelig ut til å forandre seg, og i et intervju med Aftenposten sier prosjektlederen for "Nerd", Halvar Jakobsen, dette:

- Jeg mener det er på høy tid at dataspill blir avmystifisert. Jeg er 26 år, og har spilt siden jeg gikk på barneskolen. Jeg la det ikke fra meg på ungdomsskolen, som mange voksne tror. Som hele venneflokken min, driver jeg med dataspill fortsatt. Jeg er veldig glad for at jeg fikk aksept for ideen i NRK.

Også TV2 og TV Norge går med tanker om egne spillprogrammer, men det kan se ut som om de ønsker å se hvordan publikum reagerer på "Nerd" først. TV2 er i disse dager i ferd med å vurdere om de skal gå i gang med programmet "Gameplay" til høsten, og TV Norge har i følge Aftenposten ønske om et spillprogram i beste sendetid, men ingen konkrete planer.

Siste fra forsiden