Spillsalget overgår filmsalget

Ny milepæl for bransjen

I 2008 var butikkomsetningen av spill høyere enn salget av DVD- og Blu-ray-filmer.

I den stadige strømmen av nyheter om nedleggelser, oppsigelser og elendighet kommer det nå en liten gladsak for spillmediet. Trass den vanskelige økonomien økte spillsalget i 2008 og nådde en ny milepæl.

Omsetning av spill i butikk har nemlig forbigått det de sammenlagte salgstallene for DVD- og Blu-ray-filmer på verdensbasis. Ifølge Video Business har Media Control GfK International sluppet en rapport som viser at spill hadde en markedsandel på 53 prosent og en verdi på 32 milliarder dollar (ca. 224 milliarder kroner).

Mens salget av filmer falt med firea prosent skal spillslaget ha økt med imponerende tjue prosent. Det er verdt å merke at tallene tar ikke høyde for leie av film eller spill. Digital distribusjon er heller ikke en del av rapporten, kun det som har blitt solgt over disk.

Media Control GfK International forventer også videre vekst for spillsalget i 2009, og spår at det vil øke med tolv prosent til en markedsandel på 57 prosent og en verdi på rundt 36 milliarder dollar (ca. 252 milliarder kroner). Samtidig forventes et nytt fall på fire prosent for DVD- og Blu-ray-filmer, men det ventes også at Blu-ray-salget dobles.

Av de mange involverte selskapene skal Warner Home Video ha solgt flest filmer, mens Nintendo gjorde det best på spillfronten.

Siste fra forsiden