Ukens nettutgivelser (uke 8)

Spillsnacks på nettet

Dette har vært en flott uke for nettutgivelser, på både PC og konsoll.

Det er fredag, og rundt om i de tusen hjem sitter mange mennesker som ikke vet helt hva de skal gjøre i helga. Er du en av disse trenger du imidlertid ikke frykte – vi har selvsagt opp til flere løsninger i denne artikkelen. Her er ukens nettutgivelser:

PS3

Noby Noby Boy (PS3).

Denne uken kan PS3-eiere kose seg med to nye spill. Først ut er Noby Noby Boy, fra skaperen av klassiske Katamari Damacy. Han har selv sagt at han ønsket å lage et spill som var umulig å forklare, så han har ikke akkurat gjort jobben min særlig lett. Men du styrer i alle fall et slags slange-aktig vesen som heter Boy (venstrestikken flytter forparten hans, høyrestikken flytter bakparten), som kan strekkes ut og bli lengre og lengre. Underveis må du utforske fantasirike miljøer fulle av ting og figurer du kan samhandle med. Jo lenger Boy blir, jo flere spillområder får du tilgang på. Spillet leverer søt grafikk og lyd, og er sannsynligvis så erkejapansk som det overhodet er mulig å bli.

Super Street Fighter II Turbo
HD Remix (PS3).

Ukens andre PSN-utgivelse er langt lettere å beskrive. Dette er nemlig Super Street Fighter II Turbo HD Remix, en fersk versjon av det klassiske slåssespillet Street Fighter II. Her får du velge mellom en hel hær av sinte slåssekjemper fra Street Fighter-universet, og banke gørra ut av motstanderen i todimensjonale spillområder. Hver figur har sine egne unike spesialbevegelser og angrep. Spillet kommer med oppdatert 2D-grafikk, flerspiller over nett og på samme maskin (inkludert en mesterskapsmodus for åtte spillere), en rekke ulike spilltyper og mye mer.

Xbox 360

Death Tank (360).

På Xbox 360 har vi fått den eksplosive Scorched Earth-klonen Death Tank, hvor hver spiller får kontroll over en liten stridsvogn i en todimensjonal verden, og så må prøve å sprenge de andre spillerne i lufta ved hjelp av ulike typer våpen og avansert sikting. Handlingen foregår på åtte forskjellige typer landskaper, og alle er ødeleggbare (noe smarte spillere selvsagt kan utnytte seg av). Opp til fire spillere kan kjempe mot hverandre på samme konsoll, og opp til åtte spillere kan gjøre det samme over Xbox Live. Death Tank startet tilværelsen som et skjult spill i Sega Saturn-spillet PowerSlave, men denne versjonen har selvsagt en haug av forbedringer og langt lekrere grafikk.

Wii og PSP

Winter Games (Virtual Console).

På Wii er det nostalgiuke igjen, noe som vil si at vi har fått to nye spill på Virtual Console-systemet. Først ut er Wolf of the Battlefield: MERCS (Mega Drive), etterfølgeren til spillet som er bedre kjent som Commando her i Europa. Her ser du din Rambo-aktige krigshelt ovenfra, og må drepe horder av fiendesoldater. Deretter har vi sportsspillet Winter Games (Commodore 64), hvor du får mulighet til å delta i de olympiske vinterleker.

PSP-eiere kan laste ned fire nye spill denne uken. World of Pool er et tredimensjonalt biljardspill, Stateshift er et arkadeaktig bilspill, International Athletics er et sportsspill med fokus på friidrett, mens Spectral vs. Generation er et todimensjonalt slåssespill i Street Fighter-stil.

Emeral City Confidential (PC).
Les også
Digitalt snadder

PC

Vi begynner vår gjennomgang av nye PC-spill med Emerald City Confidential, det nyeste eventyrspillet fra skaperen av Blackwell-spillene. Her serveres vi et film noir-aktig kriminalmysterium i det magiske landet Oz, og du har fått rollen som Petra – den eneste privatdetektiven i Emerald City. Jobben din er å finne den forsvunne forloveden til en mystisk dame ved navn Dee Gale, og denne jakten tar deg hodestups inn i byens kriminelle underverden. I løpet av spillet møter du massevis av gamle og nye Oz-figurer, og du må selvsagt også løse en rekke gåter.

X-Blades (PC).

Deretter har vi actionspillet X-Blades, som nå er ute i butikk i mange deler av verden, men tilsynelatende ikke i Norge. Heldigvis har det dukket opp på GamersGate, så hvis du har lyst på litt akrobatisk action i God of War-stil, med en lettkledd anime-aktig jente i hovedrollen, er det ingen ting som hindrer deg. X-Blades blander nærkamp, skytevåpen, rollespillelementer og plattformhopping, og lar deg slakte deg gjennom 30 ulike typer fiender, samt en haug av mektige sjefer. Dessuten loves vi en spennende historie, flotte spillomgivelser og et kontrollsystem som er enkelt å lære, men som likevel skal tilby nok dybde.

Panzerkrieg: Burning Horizon 2 (PC).

GamersGate har også fått opp Panzerkrieg: Burning Horizon 2, etterfølgeren til Blitzkrieg: Burning Horizon. Her tar vi nok en gang turen tilbake til andre verdenskrig, hvor vi får ta kontroll over massevis av autentiske våpen og annet utstyr, for å ta knekken på det som måtte finnes av motstandere. GamersGate har forøvrig fått en haug av andre nye og gamle spill.

Likte du Puzzle Quests blanding av hjernetrim og rollespill, vil du kanskje sette pris på Sea Journey, et spill som putter Bejeweled-aktige hjernetrimelementer inn i en maritim situasjon. Her får du delta i store sjøslag, og etter hvert slag får du mulighet til å oppgradere skipet ditt. Du får også teste syv ulike minispill.

Sea Journey (PC).

Vi tar også med at den gamle traveren Anarchy Online fikk en ny utvidelse i går. Denne heter Legacy of Xan, og lar deg utforske områdene til den skjulte Xan-sivilisasjonen. Her serveres vi nye historier, nye oppdrag og nye kampområder, samt muligheten til å få tak i nytt utstyr for figuren din.

Til slutt kan vi nevne at den nostalgiske nettportalen Good Old Games har fått to nye spill denne uken, nemlig det innovative strategispillet Seven Kingdoms: Ancient Adversaries og det populære eventyrspillet Runaway: A Road Adventure. For flere PC-utgivelser (inkludert en haug skjulte objekter-spill og søte hjernetrimmere kan du blant annet stikke innom Big Fish Games eller Reflexive Arcade.

Giddy 3 (PC, Amiga, Wii).

Gratisspill

Husker du plattform/hjernetrimspillene i Giddy-serien? Disse ble utviklet som parodier på Codemasters populære Dizzy-serie (hvor er egentlig Dizzy blitt av, Codemasters?), men viste seg å være svært hyggelige og velproduserte spill i seg selv. Det siste spillet i serien var Giddy 3, som kom for MS-DOS. Nå kan du imidlertid laste ned en fersk versjon av spillet, som fungerer på Windows og AmigaOS 4 – og hvis du har gjort noe Nintendo ikke liker med Wii-en din, kan du spille det på den også.

Neverball (PC, Linux, Mac, FreeBSD).

Et annet spill som funker på en haug av plattformer (i dette tilfellet: Windows, Mac OSX, Linux og FreeBSD) er Neverball, som nylig fikk en ny versjon. Dette er et Monkey Ball-aktig plattformspill der du styrer en ball rundt i labyrintaktige omgivelser, og må komme deg til mål uten å falle i avgrunnen. Med på "kjøpet" får du minigolfspillet Neverputt, og totalt inneholder pakken 141 Neverball-brett og 131 Neverputt-brett. Du kan også laste ned brukerskapte brett til begge spillene.

Vi tar også med det herlige lille labyrintspillet Where, hvor du må komme deg gjennom fargerike labyrinter. Og om ikke dette er nok, kan du ta en titt på The Space Game, et flash-basert strategispill der målet er å utvinne verdifulle mineraler fra asteroider i piratbefengte omgivelser. En liten advarsel til slutt: Spillet er farlig vanedannende.

Det var det for denne uken. Men om du sulter etter mer nettmoro, er det selvfølgelig bare å følge lenken til forrige ukes oppsummering.

Diskutér artikkelen på forumet

Siste fra forsiden