Amerikaner «vant» Bejeweled 2

Spilte alt for lenge

Mike Leyde brukte over 2000 timer på å oppnå maksimal poengsum i Bejeweled 2.

23. mars ble den 56 år gamle stålarbeideren og bestefaren Mike Leyde den første i verden som «fullførte» det ultrapopulære hjernetrimspillet Bejeweled 2. Etter å ha spilt i 2205 timer og 51 minutter oppnådde California-mannen den høyeste poengsummen som er mulig i spillet, nemlig 2 147 483 647 poeng.

Vanedannende spill.

– Dette er den høyeste poengsummen spillet kan kalkulere. Vi måtte legge inn en maksimal poengsum for spillet, og var sikre på at denne var høy nok til at ingen noensinne ville oppnå det, sier teknologisjef Brian Fiete fra Bejeweled-utvikler PopCap.

Det tok Mike over tre år med spilling å oppnå denne poengsummen, og underveis samlet han nesten fem millioner edelstjerner, nådde nivå 439, samt skapte 48 519 «power gems» og 18 190 «hyper cubes».

Det var opprinnelig sønnen Brian som kjøpte spillet til sin far, i 2005.

– Etter at jeg hadde spilt en stund begynte jeg å skape en strategi som fungerte godt så lenge jeg var fokusert og ikke distrahert av en telefon eller at noen snakket til meg, forteller Mike i en artikkel hos PopCap.

Han fortsetter:

– Jeg spilte vanligvis en time eller to om dagen, av og til litt mer avhengig av hva timeplanen ga meg mulighet til. Jeg følte at dette var et maraton, ikke en sprint, og det var ikke noe poeng i å prøve å fullføre spillet på én dag. Siden jeg ikke visste hva den maksimale poengsummen var følte jeg at jeg måtte ta det med ro.

Da det ble klart at han nærmet seg spillets maksimale poengsum forberedte familien hans forståelig nok på en aldri så liten feiring. Det er ikke klart hva Mike Leyde planlegger å bruke de neste tre årene til, men forhåpentligvis tar han i alle fall en liten pause fra Bejeweled.

Siste fra forsiden