Anmeldelse

Splinter Cell: Pandora Tomorrow

Oppfølgeren til det legendariske snikespillet Splinter Cell er endelig å finne på PlayStation 2. Ubisoft har brukt god tid på utviklingen av Splinter Cell: Pandora Tomorrow, som har et hav med forventninger å innfri.

Side 1
Side 2
Side 3

Som en glassplint er en Splinter Cell-enhet liten, skarp og nesten usynlig. I Splinter Cell: Pandora Tomorrow inntar man nok en gang rollen som Sam Fisher, Amerikas aller skarpeste og dødeligste agent. Han må infiltrere de farligste miljøer og områder i verden, på jakt etter sensitiv informasjon som må innsamles. For å klare dette må Sam unngå fiendens oppmerksomhet ved å holde seg i skyggen. Én mann på innsiden kan gjøre mye skade, så lenge ingen ser ham.

I mørket er alle katter grå Tidligere Navy Seal, Sam Fisher, er tilbake i nok et oppdrag for CIA. Denne gangen gjelder det bekjempelse av internasjonal terrorisme i flere land, deriblant Frankrike, Indonesia og Japan. Rent personlig er han en iskald skikkelse som frykter intet og tar på seg selv de mest tilsynelatende umulige oppdrag. Ta ikke feil, selv om Sam er hyppig bruker av sarkastisk humor, er han ikke en mann du vil pille på nesen. Bak det harde ytre gjemmer det seg et hardere indre, forvent ingen gråtkvalte følelser fra denne mannen.

Treningsprogrammet tar deg rett inn i ditt første oppdrag. Allerede fra starten merker en den store forandringen spillet har vært gjennom, for Sam kan utføre alle mulige handlinger og bevegelser. En av det originale Splinter Cells mange atributter var nemlig alle mulighetene til bevegelse og nå har de altså blitt ytterligere forbedret! Det finnes nesten ikke den ting Sam ikke kan gjøre. Blant mye annet kan han hoppe opp vegger og skyte hengende oppned.

Sam Fisher er en jordnær og ytterst dødelig superagent som har viet livet til taktisk spionasje og konstant trening. Nå har han ingen tid å miste, kun én sjanse til å lykkes i sitt oppdrag for å avdekke internasjonal terrorisme. Det kriminelle nettverket strekker seg over hele kloden og Sam blir sendt til alle verdens hjørner for å sette en stopper for dette. For å komme til bunns i saken må han jobbe seg inn bak fiendens rekker og hente ut gisler, bryte seg inn i datasystemer, saboterte militære anlegg, og ta knekken på militante terroristledere. Selv om heltestatusen og plassen hans i Valhall er sikret, slåss Sam videre såfremt han føler det nødvendig og er kapabel til å ta på seg oppdraget. Intet oppdrag er for stort for Sam Fisher, ekspert i spionasje og diskresjon.

I dette spillet finnes det så mye utstyr og duppeditter at en nesten kan gå av hektene. James Bond-fans, stålsett dere. Under produksjonen av spillet overvåket Ubisoft de offisielle forumene om forrige Splinter Cell, samt samlet masse feedback. De gjorde en hel del forandringer og tilpasninger basert på dette. Blant annet er kamera-forstyrreren blitt sterkt forbedret, da majoriteten mente den var nesten ubrukelig i forrige spill.

Det finnes ikke fullt så mange tradisjonelle skytevåpen, men alt av spionasjeutstyr er her. Det finnes flere snedige apparater enn man kan drømme om. Bruken av disse er fantastisk, blant annet et minikamera som klistrer seg til vegger og kan brukes til å spionere, sende distraherende lyder eller livsfarlig gass. Alle detaljer er medberegnet og selv låser må dirkes manuelt. Spillet har dessuten den beste flytende vanneffekt siden Baldur's Gate: Dark Alliance.

Side 1
Side 2
Side 3

Siste fra forsiden