Nier Replicant ver.1.22474487139...

Square gjenoppliver forløperen til Nier: Automata

Og nyversjonen skal hete «Nier Replicant ver.1.22474487139...».

Spillserien Nier – trolig best kjent for Nier: Automata fra 2017 – fyller ti år i april, og det har Square Enix tenkt til å feire. I samarbeid med utvikler Toylogic jobber Square nå med en ny versjon av det opprinnelige Nier, som kommer til PC, PlayStation 4 og Xbox One.

Kjært barn har lange navn

Nier vender tilbake.
Square Enix

I kjent stil har Square gått for en mildt sagt interessant tittel. Den nye versjonen skal nemlig hete Nier Replicant ver.1.22474487139... – ja, inkludert ellipsen på slutten. Ifølge utgiveren er det snakk om en oppgradering av originalen, men akkurat hva som legges i det er foreløpig uklart.

Som navnet tilsier baserer det nye spillet seg på Nier Replicant – varianten som ble lansert i Japan. Her trer man inn i rollen som en ung gutt som forsøker å redde sin søster, i stedet for en far som forsøker å redde sin datter.

Vi satte stor pris på den europeiske versjonen da den kom ut i 2010. Spesielt trakk anmelder Øystein Furevik frem solide rollespillmekanikker og en historie som virkelig griper tak i deg.

– Nier har så mange forskjellige elementer blandet sammen i en herlig gryte av action og rollespill, at sluttresultatet er ekstremt engasjerende og vanskelig å legge fra seg. Grafikken kunne vært bedre og de grunnleggende kampmekanikkene kunne godt ha vært litt mer avanserte, men når man tar inn over seg alle de andre elementene blir dette lett å glemme, lød dommen den gang.

En lanseringsdato for Nier Replicant ver.1.22474487139... er foreløpig ikke satt.

Les også: Nier: Automata reddet Platinum Games fra totalkollaps »

Siste fra forsiden