Stadig flere spill trekkes fra App Store

iOS 9 skaper store problemer for utviklere.

The Walking Dead-spillene er blant de som er fjernet fra App Store.
Telltale Games

Telltale Games har sluttet seg til en stadig voksende liste med utviklere som trekker spillene sine fra App Store. I skrivende stund er alle Telltales spill fjernet, med unntak av Game of Thrones og Tales from The Borderlands, men ifølge utviklerens kundestøtte er dette kun en midlertidig løsning frem til problemer med spillene er løst.

I løpet av de siste månedene har et hav av iPhone- og iPad-spill – fra utviklere som Disney, EA, Sega og Konami – forduftet fra Apples nettbutikk. I de fleste tilfellene skal dette skyldes kompatibilitetsproblemer med iOS-versjon 9, og mange av spillene skal etter planen relanseres så snart de fungerer med operativsystemets nye versjon.

iOS-versjonen av Bioshock er også midlertidig utilgjengelig.

For noen spill er det imidlertid over og ut, og blant annet EA og Konami vil heller fokusere på nye spill fremfor å oppdatere de gamle.

Kan ikke lastes ned

I teorien er det alltid en god strategi å tenke fremover, men problemet for spillere er at de i mange tilfeller kan miste spill de har betalt for. Når en utvikler fjerner et produkt fra App Store kan det nemlig ikke lenger lastes ned, med mindre utvikleren sender det inn til butikken igjen.

Selv om du har kjøpt et spill får du altså ikke lastet det ned dersom det blir fjernet fra App Store, og hvis du ønsker å beholde det kan du aldri slette det fra telefonen eller nettbrettet ditt. I forbindelse med iOS 9-problemene er det selvfølgelig liten vits i å spare på spill som ikke virker, men det gjør ikke situasjonen mindre frustrerende for kunder.

For å finne ut om noen av spillene dine er påvirket kan du sjekke Pocket Gamers liste over iOS-spill som er fjernet enten midlertidig eller for godt.

Bioshock er blant spillene som er midlertidig fjernet.
– Vi jobber med å fikse kompatibilitetsproblemet, sier utvikleren »

Siste fra forsiden