Star Wars: Battlefront Classic Collection

Star Wars: Battlefront Classic brukte angivelig modifikasjoner uten tillatelse fra skaperen

Aspyr

TLDR

  • Lanseringen av Star Wars: Battlefront Classic Collection har møtt på store problemer og kritikk, og utvikleren Aspyr er anklaget for å ha brukt modifikasjoner uten å kreditere den opprinnelige skaperen.
  • Da saken først dukket opp i februar slo utvikleren fast at oppussingsprosjektet ikke inkluderte ukreditert innhold.
  • Aspyr har innrømmet at lanseringen ble preget av serverproblemer, men har foreløpig ikke kommentert de nye anklagene.
Oppsummeringen er laget av en AI-tjeneste fra OpenAi. Innholdet er kvalitetssikret av Gamer.nos journalister.

Lanseringen av oppussingsprosjektet Star Wars: Battlefront Classic Collection går fra vondt til verre. Etter flere dager med store problemer og massiv kritikk fra spillere, anklages utvikler Aspyr Media nå for å ha inkludert modifikasjoner uten å kreditere den opprinnelige skaperen.

Det hele begynte i slutten av februar, da «iamashaymin» oppdaget glimt av sin egen modifikasjon i en trailer for Star Wars: Battlefront Classic Collection. Da IGN rapporterte om situasjonen rykket Aspyr ut for å si at det hele var et resultat av feil opptak brukt i traileren.

– Den kommende lanseringen av Star Wars: Battlefront Classic Collection inkluderer hverken spillkode eller innhold som er tatt fra kilder som ikke er kreditert, sa utvikleren den gang.

Ved lanseringen oppdaget spillere imidlertid at innhold fra modifikasjonen – nærmere bestemt nye figurmodeller – var med. Det uten noen erkjennelse av at «iamashaymin» var den opprinnelige skaperen.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

Først da Aspyr tok fatt på å oppdatere og fikse spillet, etter lansering, ble figurene erstattet av sine originale modeller. Til IGN uttrykket «iamashaymin» enorm skuffelse over måten utvikleren har behandlet hele prosjektet.

– Denne lanseringen har vært fullstendig rotete. Det at de måtte lansere oppdateringer både før og umiddelbart etter lanseringen av to spill som er flere tiår gamle sier sitt. Spesielt med tanke på at deler av oppdateringene visstnok skal ha fjernet innhold de allerede sa ble fjernet for flere måneder siden.

Aspyr har på sin side kun innrømmet serverproblemer knyttet til lanseringen av Star Wars: Battlefront Classic Collection. Dette var visstnok et resultat av en feil med utviklerens nettverksinfrastruktur, som teamet siden har jobbet med å rydde opp i.

Upålitelige servere har imidlertid ikke vært spillets eneste problem. Spillere melder blant annet om manglende innhold og store problemer med flerspillerkartene. Star Wars: Battlefront Classic Collection har i skrivende stund bare 19 prosent positive brukeranmeldelser på Steam, som plasserer spillet i «overveldende negative»-kategorien.

LES OGSÅ: Starbreeze-sjefen sparket etter svak Payday 3-lansering »

Siste fra forsiden