Star Wars Battlefront II (det gamle) fikk nettopp en oppdatering

Pandemics gamle traver er nå litt bedre.

Pandemic, EA

Siden EA og DICEs Star Wars Battlefront II-fadese overskygget det meste i fjor høst, var det sikkert ikke så mange som fikk med seg at også den gamle versjonen av Star Wars Battlefront II såvidt svømte opp til overflaten for luft. Steam-versjonen av skytespillet fra 2005, som i sin tid ble utviklet av Pandemic, fikk da en oppdatering som gjorde det mulig å spille spillet på nett igjen.

Slik så 2005-utgaven ut.
Pandemic

Onsdag fikk det gamle skytespillet nok en oppdatering, som forbedrer opplevelsen ytterligere. Nå vises brukernavn skikkelig, lobbyfunksjonaliteten har blitt forbedret, og spillet kalkulerer ping-verdier mer nøyaktig.

Akkurat hvorfor noen hos lisenshaver Disney sitter og pusler på det 12 år gamle spillet nå er litt uklart, men vi tipper det har sammenheng med at navnet har kommet opp i forbindelse med EAs Star Wars Battlefront II som ble lansert i november. Ikke minst kan det være smart å stille spillet opp som et alternativ til nettopp det spillet – mottagelsen har mildt sagt vært laber.

Ny: sterkt kritisert, gammel: godt likt

Star Wars Battlefront II (det fra i fjor, altså … dette begynner å bli forvirrende) ble sterkt kritisert på grunn av sin «loot box»-praksis. Det var én av tingene vår anmelder tok i betraktning i sin lunkne anmeldelse, selv om han også pekte ut andre mangler.

2017
DICE, EA

– Flerspilleren er et rot av en annen verden, noe som gjør at de gode opplevelsene man får fra en kamp til en annen forpurres av et eller flere irritasjonmomenter. Progresjonsen i flerspilleren er på grensen til ødelagt, og jeg håper tilbakemeldingene fra spillere, og det faktum at DICE har stengt mikrotranaksjoner for øyeblikket, fører til noen større, og grunnleggende endringer på hvordan dette systemet fungerer, skrev Gøran Solbakken.

Da var vi mer fornøyde med 2005-varianten fra Pandemic Studios – selv om anmelder da foretrakk noen litt mer komplekse alternativer.

2005.
Pandemic,

– Liker du Star Wars så er Battlefront II et sikkert kjøp, så enkelt er det. Gjenkjennelsesfaktoren fra filmene er stor, og muligheten til å styre ulike helter (slemme eller gode) fra galaksen er alene verdt en titt. Enspillerdelen er fin, selv om du neppe kjører gjennom historiemodusen mer enn én gang. Romkamper er et kjærkomment krydder, og byr på en fartsfylt spillopplevelse. I konkurranse med Battlefield 2 som et lagbasert flerspillerspill når derimot ikke LucasArts' siste stolthet helt opp. Det tilbyr rett og slett ikke den samme dybden og mulighetsfloraen som Battlefield 2, skrev han i 2005.

LES OGSÅ: Kulturministeren har kommet på banen i «loot box»-debatten »
LES OGSÅ: EA legger ned Pandemic Studios »

Siste fra forsiden