Star Wars Battlefront lar deg ikke snakke med medspillerne dine i spillet

Du kan kun prate via gruppechatfunksjonen på konsollene.

EA

I en litt snedig manøver har Star Wars Battlefront-utvikler DICE valgt å ikke la spillere snakke med de medspillerne man blir paret opp med. Siden dette har vært en typisk funksjon for skytespill på konsoll og PC de siste ti årene virker det som en litt besynderlig avgjørelse.

– Du kan velge den tredjepartsløsningen du selv ønsker for å kommunisere med venner på PC. […] På PlayStation 4 og Xbox One kan du bruke de innebygde gruppesystemene for å kommunisere, forteller spillets Twitter-konto i en korrespondanse.

Du kan ikke fortelle en «Random Calrissian» at du har planer om å fly over den AT-AT-en, for eksempel.

Med andre ord ventes det at du bruker Skype, TeamSpeak, Ventrilo, Origin-chatten eller andre tjenester for å kommunisere på PC, mens man kun kan snakke med de som er i spillgruppen man spiller med på konsollene. Dette gjør det vanskeligere å få kontakt med de man skal samarbeide med når man ikke har et helt lag bygd opp av venner.

For mange vil nok ikke dette utgjøre et stort problem – det er helt vanlig å foretrekke å holde kommunikasjonen innad i vennegjengen, heller enn å trekke inn de man møter gjennom paringssystemet til spillet. At en så standardisert funksjon utelates er likevel noe som stikker seg ut.

Kommer neste måned

Star Wars: Battlefront markerer første gang Battlefield-studioet DICE bryner seg på det massive universet. I skytespillet skal opp til 40 spillere krige mot hverandre på områder du garantert har sett tidligere om du har bivånet et par Star Wars-filmer.

Kampene utspiller seg både på bakken og i lufta, men verdensrommet må stå over krigingen denne gangen. Det er også verdt å merke seg at dette kun skal bli et flerspillerspill – det er altså ingen enspillerkampanje å spore her.

Star Wars: Battlefront kommer til Xbox One, PlayStation 4 og Windows 20. november.

Så god PC må du ha for å kjøre Star Wars Battlefront »

Siste fra forsiden