Anmeldelse

Star Wars: Knights of the Old Republic

Endelig er det her. Sannsynligvis det beste Star Wars-spillet noensinne, og hvem skulle tro det ville bli et rollespill? BioWare, den ukronede kongen over sjangeren, har igjen vært fremme med tryllestaven og skapt et av de mest solide stykkene arbeid i senere tid.

Side 1
Side 2
Side 3

Hvis du trodde Neverwinter Nights var et glimrende rollespill, vil Star Wars: Knights of the Old Republic få deg til å gå amok i evig gledesrus. BioWare har med suksess tatt en av verdens mest populære filmlisenser, en filmlisens mange spill aldri har greid å leve opp til, og skapt et spill som faktisk er bedre enn de to siste episodene på mange måter. Det en drastisk uttalelse å komme med, men sannheter er ofte vanskelig å svelge.

For fire tusen år siden
Det er nemlig historien i Knights of the Old Republic som skinner som en nypolert stjerne i en galakse langt, langt borte. Selv om den hadde sett kjelkete ut på film, er det vanskelig å ikke sammenligne spillet med de to siste innslagene i den berømte filmserien. Knights of the old Republic har en historie som griper deg fast, rister deg hemningsløst, og gir deg en følelse av total tilfredstillelse straks du legger kontrollen fra deg for å ta en pause. Dette er kanskje mer enn hva du kan si om de siste filmene, og hadde kvaliteten på historien der vært tilsvarende den i Knights of the old Republic, ville det kanskje vært en grunn til å sove utenfor kinoen i to måneder før den tredje episoden kommer til sølvskjermen. Spillet finner sted hele fire tusen år før handlingene i George Lucas sitt verk, i en tid hvor Republikken står for fall fremfor den onde Sith-faksjonen. Sith-lederen Malak, som nettopp har overtatt styret, har som mål å utrydde Republikken og overta all makt i galaksen. Og han har ikke tenkt å spørre pent om det.

Du blir kastet hodestups inn i handlingen, uten særlig mulighet til å se deg om og vende deg til kontrollene. Men BioWare, ekspertene som de er, har implementert en svært funksjonell opplæringsmodul som setter i gang helt i begynnelsen. Denne fungerer som en slags prolog til handlingene, og finner sted på et skip som nettopp har blitt angrepet av ukjente Sith-styrker. Her vil du lære å slåss, snakke med mennesker og eventuelle andre ting du trenger å vite.

Her blir du også kjent med en av spillets mange figurer du vil møte i løpet av ditt universale eventyr. Carth, en typisk soldat av typen "jeg vil redde alle de uskyldige menneskene", klenger seg på deg som møll mot et lysrør, og blir en av de mange kompanjongene du kan dra nytte av i Knights of the Old Republic. Dine heltemodige eskapader vil ta deg over hele syv velkjente Star Wars-verdener, slik som Tatooine, Dantooine og Wookie-verdenen Kashyyyk. Hver av disse er fullstendig uforglemmelige, med sin egen kultur og oversiktlige oppbygging som aldri gjør deg forvirret eller frustrert. Det tar heller ikke lang tid før du blir kaptein over skipet Ebon Hawk, hvilket gir deg muligheten til å reise rundt der du vil, når du vil. Dette tilfører en viss frihet til spillet, og du kan selv velge i hvilken rekkefølge du vil håndtere de ulike planetene. Reisingen i rommet vises som videosekvenser, men av og til blir du utsatt for angrep, noe som utløser et slags mini-spill der du må skyte på romidiotene.

Side 1
Side 2
Side 3

Siste fra forsiden