Anmeldelse

Star Wars: The Clone Wars

Jediene vender tilbake! Når det kommer til Star Wars, er det vel ingen tvil om hvilken film-lisens som har flest spill basert på seg. Det finnes alt fra rollespill til actionspill innen Star Wars-universet, og om ikke altfor lenge kommer det massive onlinespillet "Star Wars Galaxies" ut, noe som trolig vil forårsake massehysteri innen sjangeren.

Side 1
Side 2
Side 3

Bortsett fra å kunne leve deg inn i en massiv Star Wars-verden, på en rekke ulike planeter, lover også utviklerne å gi ut en tilleggspakke i nærmere fremtid som lar spillerne feste setebeltene, og fly rundt i det store tomrommet mellom planetene. Men dette er i fremtiden, og forhåpentligvis vil spillet "Star Wars: The Clone Wars" holde deg opptatt inntil videre. I rollene som Anakin Skywalker, Obi-Wan Kenobi, og Mace Windu er ingen ringere enn deg. Gjennom seksten relativt store oppdrag, spredt over seks Star Wars-planeter, skal du kjempe deg gjennom milevis av stål og droider på Republikkens side, i kampen mot Seperatistene og den onde Count Dooku, men er det like spennende som det høres ut?

Begynt, klonekrigen har
I rollene som de tre overnevnte kult-figurene, skal du lede Republikkens hær av kloner mot "Confederacy of Independent Systems". Krigen kommer til å herje over seks planeter, fra ørken-slettene på Geonois, til de snødekte ruinene på Rhen Var. Seperatistene, ledet av den onde Count Dooku, har lansert en dødbringende offensiv over hele galaksen. Utallige hærer av Seperatist droider har oversvømt hvert eneste solsystem, og sår kaos og ødeleggende over de Republikanske planetene. Fremtiden til den galaktiske Republikken, en institusjon som har eksistert i over tusen år, er nå i dine hender. Og som Master Yoda sier det selv; "Begynt, klonekrigen har".

Star Wars: The Clone Wars er primært et hardbarket actionspill, hvor du kommer til å bruke mer ammunisjon enn det er sandkorn på Tatooine (en dårlig Star Wars-spøk). Selv om spillet hovedsakelig setter deg bak kontrollene på et eller annet fartøy, hvorav alle er modelert tro til Star Wars-universet, vil du også kunne få til å få muligheten til å svinge lyssabelen i Kraftens navn. Tidvis vil spillet la deg strekke litt på beina, og tre ut av dine flygende farkoster, for å frisere det motgående Seperatist-pakket med din kjære lyssabel. Hvis du er en av de som benker seg utenfor kinoen i fjorten måneder før filmene endelig har premiere, er du kanskje interessert i å vite hvor spillet er plassert i Star Wars-universets tidskalender. Spillet finner riktignok sted rett etter hendelsene i filmen "Star Wars Episode II: Attack of the Clones", og noen av de første oppdragene overlapper til og med det som skjedde i selve filmen. Her er det duket for ganske heftige actionsekvenser.

Foruten singleplayer-kampanjen, følger det med fire solide moduser for de som ønsker å bruke Kraften sammen med, eller mot venner og bekjente. Disse fire modusene innebefatter "Duel", "Control Zone", "Conquest", samt "Jedi Academy". Førstnevnte er rett og slett "alle-mot-alle", hvor du kan benytte deg av hvilket som helst kjøretøy. Hver gang du primer, har du muligheten til å velge et nytt kjøretøy. "Control Zone"-modusen fungerer slik at det er markert et lite område på banen hvor det gjelds å oppholde seg i over lengre tid. Laget som har tilbringet mest tid innenfor området vil dermed, naturligvis vinne. "Conquest"-modusen er faktisk svært interessant, hvor spillestilen veksler litt mellom action og strategi.

Her finnes det to lag; Republikanerne og Seperatistene, som hver har en base. Mellom disse to basene finnes det en serie av utposter, hvilke hvert av lagene kan ta over. Straks et av lagene har overtatt eierskapet av en slik utpost, vil det bygges AI-kontrollerte kanoner opp som vil kjempe for din sak. Modusen handler hovedsakelig om å ødelegge det andre lagets base, samt å bruke disse utpostene til nå målet med. Sistnevnte, "Jedi Academy", fungerer utelukkende som et samarbeidspill, hvor spillerne må stå sammen i mot horder av fiender. Helhetlig er multiplayer-aspektet i Star Wars: The Clone Wars bra, men det taper litt poeng ved å ikke la deg spille gjennom hovedkampanjen sammen med andre spillere. Dette er kanskje litt paradoksalt, ettersom du ofte vil ha medfølgende vingemenn gjennom spillet, og disse burde jo lett kunne byttes ut med menneskelige spillere.

Side 1
Side 2
Side 3

Siste fra forsiden