Steam har flere aktive brukere enn PSN og Xbox Live sammenlagt

Valve slår seg på brystet med 125 millioner aktive spillere.

Skjermbilde av Steam

Med snart 12 år på baken har Valves nettjeneste Steam greid å opparbeide seg et godt grep om det digitale PC-spillmarkedet. Faktisk er det grepet litt strammere enn vi tidligere har trodd, dersom vi ser på de siste tallene som spillselskapet har offentliggjort.

Valve hevder nå å ha 125 millioner aktive kontoer på Steam, melder Kotaku. Men selvfølgelig kommer det nummeret med en hake; For å regnes som en aktiv konto må den ha blitt brukt i løpet av de siste tre månedene, og man må ha kjøpt minst ett spill på kontoen.

Slår PlayStation Network og Xbox Live

Gløtter vi på nettjenestene til de to største konsollene akkurat nå, blir Steams tall bare mer imponerende. Mens PlayStation Network skal ha hatt 52 månedtlig aktive brukere under siste opptelling høsten 2014, vet vi at Xbox Live har 48 millioner brukere totalt – i hvert fall hadde de det da Microsoft offentliggjorde tallene i 2013. Dermed slår Steam begge tjenesten sammenlagt.

Ikke minst er tallene imponerende med tanke på at Steam senest i september meldte om 100 millioner aktive kontoer. Tjenesten har altså vokst med 25 millioner aktive brukere siden siste gjennomgang.

Valve skal for øvrig vise frem en del nytt under Game Developers Conference neste uke. Selskapet skal vise frem sin løsning på VR-teknologi, demonstrere en ferdig Steam-kontroller og si noe om Steam Machines. Gamer.no er på plass, og vi skal gjøre vårt ytterste for å få lekt oss litt med både maskinene, kontrolleren og VR-løsningen til giganten.

Steams grep om PC-markedet er ikke bare positivt.
– Med Steam har vi selv skapt nesten-monopolet vi lever i »

Siste fra forsiden