Steam-salg doblet PixelJunk Eden-inntektene for spillutvikler Q-Games

Spillet tjente inn like mye på åtte timer som det gjorde på nesten to år.

Det slående spillet har solgt bedre under salget.
Q-Games

Det har vært delte meninger om hvorvidt de svære priskuttene i salgene på nettbutikken Steam til syvende og sist gagner skaperne av spillene. Nettjenesten har de siste årene gjort seg kjente for å ha hyppige storsalg der prisene kappes sterkt.

Tjente like mye på åtte timer som på to år

Dylan Cuthbert.

Én utvikler som i hvert fall kan si seg fornøyd med resultatet av det to uker lange salget rundt jul og nyttår er PixelJunk-utvikler Q-Games. Det svært visuelle plattformspillet PixelJunk Eden fikk prisen satt ned med hele 90 prosent i en periode, etter å ha blitt stemt frem av Steam-brukerne blant flere andre spill.

Ifølge studioleder Dylan Cuthbert gikk salget av spillet i taket under perioden.

– Vi tjente inn inntektene våre til dags dato i løpet av bare åtte timer, forteller han via Twitter. Han spesifiserer også at det her er snakk om Steam-utgaven av spillet.

PixelJunk Eden ble først lansert på Steam i februar 2012, for nesten to år siden. Spillet har vært tilgjengelig på PlayStation 3 siden 2008.

Fornøyde utviklere

PixelJunk Eden har en slående estetikk.

PixelJunk Eden er ikke den eneste solskinnshistorien som har kommet ut av Steams store salg. Sommeren 2012 fortalte flere utviklere om store inntektshopp i salgsperiodene. Torchlight-utvikler Max Schaefer fortalte for ekesmpel at spillet kunne få flere tusen prosent salgsøkning, og at effekten gjerne fortsetter i flere uker etter salget er avsluttet.

Steam-utvikler Valve utdypet også disse sterke resultatene den gang, og fortalte at de fine tallene ikke er noe som skjer kun de færreste.

– Det er ikke uvanlig at våre partnere kan doble inntekten 10 – 20 ganger om spillet blir lagt ut som en «Daily Deal». Noen titler tar virkelig av, og noen utviklere kan se en økning på 70 – 80 ganger i inntekt, forklarte Valves Jason Holtman den gang.

Valve har gjort stor suksess med spilltjenesten og -nettbutikken Steam.
Selv konkurrent Microsoft har skrytt av Valve og Steam »

Siste fra forsiden