Det slående spillet har solgt bedre under salget.
Det slående spillet har solgt bedre under salget. (Bilde: Q-Games)

Steam-salg doblet PixelJunk Eden-inntektene for spillutvikler Q-Games

Spillet tjente inn like mye på åtte timer som det gjorde på nesten to år.

Det har vært delte meninger om hvorvidt de svære priskuttene i salgene på nettbutikken Steam til syvende og sist gagner skaperne av spillene. Nettjenesten har de siste årene gjort seg kjente for å ha hyppige storsalg der prisene kappes sterkt.

Tjente like mye på åtte timer som på to år

Dylan Cuthbert.
Dylan Cuthbert.Bilde: jeriaska, flickr.com

Én utvikler som i hvert fall kan si seg fornøyd med resultatet av det to uker lange salget rundt jul og nyttår er PixelJunk-utvikler Q-Games. Det svært visuelle plattformspillet PixelJunk Eden fikk prisen satt ned med hele 90 prosent i en periode, etter å ha blitt stemt frem av Steam-brukerne blant flere andre spill.

Ifølge studioleder Dylan Cuthbert gikk salget av spillet i taket under perioden. 

– Vi tjente inn inntektene våre til dags dato i løpet av bare åtte timer, forteller han via Twitter. Han spesifiserer også at det her er snakk om Steam-utgaven av spillet. 

PixelJunk Eden ble først lansert på Steam i februar 2012, for nesten to år siden. Spillet har vært tilgjengelig på PlayStation 3 siden 2008.

Fornøyde utviklere

PixelJunk Eden har en slående estetikk.
PixelJunk Eden har en slående estetikk.Bilde: Q-Games

PixelJunk Eden er ikke den eneste solskinnshistorien som har kommet ut av Steams store salg. Sommeren 2012 fortalte flere utviklere om store inntektshopp i salgsperiodene. Torchlight-utvikler Max Schaefer fortalte for ekesmpel at spillet kunne få flere tusen prosent salgsøkning, og at effekten gjerne fortsetter i flere uker etter salget er avsluttet. 

Steam-utvikler Valve utdypet også disse sterke resultatene den gang, og fortalte at de fine tallene ikke er noe som skjer kun de færreste.

– Det er ikke uvanlig at våre partnere kan doble inntekten 10 – 20 ganger om spillet blir lagt ut som en «Daily Deal». Noen titler tar virkelig av, og noen utviklere kan se en økning på 70 – 80 ganger i inntekt, forklarte Valves Jason Holtman den gang.

Valve har gjort stor suksess med spilltjenesten og -nettbutikken Steam.
Selv konkurrent Microsoft har skrytt av Valve og Steam »
 

Pixeljunk Eden

Windows
Slippdato: 2. februar 2012
Sjanger: Plattform
Utvikler: Q-Entertainment

Kommentarer (19)

Forsiden akkurat nå

Til toppen