Utviklerne håver inn under Steam-salgene

Kan få opptil 80 ganger mer i inntekt.

Om du knuger på litt dårlig samvittighet for at du alltid kjøper Steam-spill når de selges til kraftig reduserte priser, kan du puste lettet ut. Gamasutra har slått av en prat med flere utviklere om hvordan Steam-salgene påvirker salgstallene deres, og konklusjonen virker å være at dette er noe alle tjener på.

Mangedobling av salgstall

Runic Games-leder Max Schaefer bedyrer for eksempel at det nå tre år gamle Torchlight kan oppnå flere tusen prosent økning i salg og inntekt under Steam-salg, og at spillet selger dobbelt så godt som ellers de første par ukene etter at salget er gjennomført. Det nylig ferdige sommersalget skal ha ført til den nest beste salgsdagen noensinne for spillet.

The Binding of Isaac tjener på Steam-salgene.

Super Meat Boy-skaperen Edmund McMillen er ikke snauere, og hevder at salgstallene for hans nyeste spill, The Binding of Isaac, ble femdoblet da spillet ble solgt for halv pris. Det er likevel ingenting mot hvordan folk gikk mann av huse da spillet ble satt ned med 75% – da solgte spillet 60 ganger så godt som til vanlig.

Man kunne kanskje ha viftet bort disse resultatene og kalt de for tilfeldigheter, men ifølge Valves sjef for forretningsutvikling, Jason Holtman, er dette langt fra unikt:

– Det er ikke uvanlig at våre partnere kan doble inntekten 10 – 20 ganger om spillet blir lagt ut som en «Daily Deal». Noen titler tar virkelig av, og noen utviklere kan se en økning på 70 – 80 ganger i inntekt, forklarte Holtman.

Verdien senkes ikke

De siste månedene har det også pågått en diskusjon om hvorvidt slike massive salg som Steam og Valve er kjent for kan være skadelig. Argumentet er at de lave prisene gjør at spillenes markedsverdi synker.

Utviklerne virker likevel å være fornøyde med tingenes tilstand, og sier at de ikke tror dette fører til at spillene minker i verdi i det hele tatt. Holtman kan også legge frem fakta om at de fleste spill får økte salgstall, selv etter at salgene er omme. I verste fall går bare salgstallene tilbake til hvordan de var før salget begynte.

Les også: Du velger hva som kommer på Steam Les også: Nå kommer Steam til Linux

Siste fra forsiden