Stellaris varter opp med gigantiske monstre og ferske historier i ny utvidelse

Utforsk helt nye systemer i Distant Stars.

Stellaris-spillere får snart ta turen til helt nye deler av verdensrommet, med strategispillets neste utvidelse. Distant Stars, som pakken heter, ble avduket på mandag, og skal ifølge utvikler Paradox Development Studio lanseres «snart».

Hva venter på andre siden av portalen?
Paradox

I Distant Stars vil spillere komme over en eldgammel portal til en ny verden utenfor vår egen galakse. På den andre siden venter tidligere uoppdagede solsystemer, som ifølge Paradox har hver sine unike historier og underverker å oppdage.

Ved siden av nye planeter lover utvikleren også møter med gigantiske vesener som holder til blant stjernene. Hvordan disse vil reagere på et møte med inntrengere vil Paradox riktignok ikke røpe, men spillere advares om å være ytterst forsiktige:

– Enten de er snille kjemper eller noe mer skummelt, har disse legendariske monstrene eksistert i lang tid før dere, og de vil gjøre det de må for å overleve i lang tid etter, lyder Distant Stars-beskrivelsen.

Strategisk romferd

Stellaris finner sted i en sci-fi-inspirert fremtid, der man fritt får utforske en enorm og tilfeldig generert galakse. Spillere får designe sin egen rase, og må lede dem til storhet ved bruk av strategi og utforsking av universet.

Vår egen Andreas Bjørnbekk mente Paradox leverte et solid spill da det opprinnelig kom ut i 2016. Spesielt roste han spillet for å passe for både nykommere og veteraner av strategisjangeren:

– Foruten om et litt skuffende diplomati-system, er det lite negativt man skulle ha sagt om Stellaris. Om du er en erfaren Paradox-fan eller en nykommer til strategiutviklerens spill, er Stellaris garantert noe for strategen i deg. Endelig har vi et Paradox-spill som er blitt mer tilgjengelig, samtidig som det holder fast ved sine dype mekanikker og engasjerende eventyr, konkluderte Bjørnbekk.

Stellaris' forrige ekspansjon ble også godt mottatt.
Les vår anmeldelse av Apocalypse-utvidelsen her »

Siste fra forsiden