Sony klar for PSP2-opptur

Sterk lineup?

Skal PSP igjen bli en sterk utfordrer på det håndholdte markedet?

PlayStation Portable har solgt solide 62 millioner enheter på verdensbasis, men spillsalget går det verre med. På de fleste målinger er det spill til dette formatet som ender opå jumboplass, og det vil Sony endre på.

PSP Go får antagelig en etterfølger.

Selv om konsollen offisielt ikke eksisterer er det ingen tvil om at PSP2 er på vei. Ifølge magasinet Develop har faktisk Sony store planer for sin nye håndholdte. Allerede nå har man sendt ut utviklerkonsoller til "nøkkelstudioer".

Flere detaljer om når konsollen kommer ble ikke avslørt, men det er klart at man gjør seg klar for en "betydelig spillflora ved lansering". Sony vil på sin side ikke kommentere det de kaller rykter og spekulasjon.

Hvis PSP2 blir bekreftet blir det japanernes tredje utgave av konsollen. PSP kom i 2005, mens den mer lette PSP Go ble et faktum i fjor. Denne konsollen lente seg til digital nedlasting av spill, noe som ikke virker å ha vært en enorm suksess.

Faktisk kan GameSpot melde at PSP Go bare solgte 863 enheter i hjemlandet Japan i uken som endte 19. september i år. Det er uhyre få konsoller i det spillgale øst.

Toppbildet er av PSP Go.

PS. Sjekk vår Spillkalender for slippdatoer. Her får du full oversikt over når dine favorittspill kommer!

Siste fra forsiden