Spennende vårplaner fra Rising Star

Sterk vår

Det er mye å glede seg til i første kvartal.

Rising Star Games har forsøkt å bygge seg opp som en utgiver av japanske spill i Europa, og de kjører tydeligvis på som vanlig i 2010. De og samarbeidspartner Gamebridge har nemlig sluppet en liste over sine kommende utgivelser i årets første måneder, og her er det en del å glede seg til.

Half-Minute Hero

De mest interessante utgivelsene i februar er antagelig Half-Minute Hero og Way of the Samurai 3. Half-Minute Hero til PSP er et rollespill i turbofart hvor du får et halvt minutt på deg til å gjennomføre et brett. Disse er delt inn i fire kategorier, inkludert skyting og tradisjonell rollespilling. Totalt er det 120 brett.

Way of The Samurai 3

Way of The Samurai 3 tar oss med tilbake til Sengoku-perioden i Japans historie. Du spiller en vandrende samurai som ankommer en liten by på landet. Her blir du møtt av en rekke ulike situasjoner du må forholde deg til. Du kan leve etter samuraienes regler, eller bli en grusom banditt. Valgene du tar avgjør hvor historien ender opp, og det er hele femten forskjellige avslutninger. Spillet kommer til både PlayStation 3 og Xbox 360.

Mer i Mars

Fragile Dreams

I mars kommer endelig eventyrspillet Fragile til Europa, og det har blitt omdøpt til Fragile Dreams. Spillet foregår i en postapokalyptisk verden hvor menneskeheten tilsynelatende har forsvunnet. Gutten Seto tror han er det siste mennesket, men en dag møter han ei jente. Når hun forsvinner legger Seto ut på reise for å finne henne igjen, og for å finne ut hva et mystiske tårn som ruver i det fjerne er. Fragile Dreams er eksklusivt til Wii.

Rune Factory Frontier

Harvest Moon-avleggeren Rune Factory Frontier slippes også i mars. Her blandes de vanlige elementene fra Harvest Moon-serien med huleutforskning og kamp. Dermed får du rollen som både bonde og eventyrer, og kan blant annet temme monstre for å hjelpe deg med gårdsdriften. Som Fragile Dreams er det Wii-eksklusivt.

Avalon Code

På DS får vi Avalon Code og My World, My Way. Førstnevnte er et rollespill som foregår i en verden som snart skal gå under. Du får ikke oppgaven med å redde verden, men skal samle all informasjon om den slik at en ny verden kan skapes etter ødeleggelsen. Dette gjør du gjennom Profetiens Bok, en mektig gjenstand som lar deg samle informasjon om all verdens ting, men også endre egenskapene til disse tingene ved å redigere deres data.

My World, My Way

I My World, My Way spiller du den bortskjemte prinsessen Elise. Hun er forelsket i en eventyrer, men han vil ikke vite av henne hvis ikke hun også blir en erfaren eventyrer. Dermed setter hun av sted for å bekjempe monstre og utforske labyrinter. Hennes spesielle egenskap er sutring og klaging. Hvis det er noe ved spillverdenen du ikke liker, kan prinsessen syte og skrike seg til noe mer passende. Du kan for eksempel gjøre monstre svakere eller sterkere.

Les også
Anmeldelse: Rune Factory: Frontier

Forøvrig lanseres det det barnevennlige gåteløsningspillet Animal Kororo og minispillsamlingen Papermates i februar.

Siste fra forsiden