Xbox Series X

Stor klagestorm etter Xbox Series X-presentasjonen

– Vi skapte noen feilaktige forventninger, innrømmer Microsoft.

Microsoft

Microsoft avholdt nylig en etterlengtet presentasjon av et knippe spill til sin kommende konsoll Xbox Series X. Nå viser det seg at denne slettes ikke falt i god jord hos alle, rapporterer blant andre Eurogamer.

Mange spillere oppdaget nemlig raskt at presentasjonen inneholdt svært få reelle gameplay-klipp, til tross for at Microsoft lover nettopp gameplay-innhold i omtalen av presentasjonen.

Som et resultat har presentasjonsvideoene av Xbox Series X-videoene blitt oversvømt med store antall negative likerklikk og kommentarer. Hele 34 000 har i skrivende stund vendt tommelen ned på den originale live-videoen, og oppsummeringsvideoen har 28 000 negative likerklikk, mot 21 000 positive klikk.

Feil forventninger

Etter klagestormen kom Microsoft selv på banen med en innrømmelse av at selskapet ikke var helt sannferdige i sin markedsføring av Xbox Series X-presentasjonen.

Assassin's Creed Valhalla var blant Xbox Series X-spillene som ikke holdt hva de lovet under presentasjonen, mener mange spillere.
Ubisoft

– Hvis vi ikke hadde sagt noenting og bare vist Inside Xbox-showet som vi gjorde forrige måned mistenker jeg at reaksjonene hadde vært annerledes. Åpenbart skapte vi noen feilaktige forventninger, og det er vår skyld. Vi setter pris på tilbakemeldingene og kan forsikre dere om at vi tar det til oss og lærer som et team, skrev sjef for Xbox Games Marketing-avdelingen hos Microsoft, Aaron Greenberg, på Twitter.

Blant de største skuffelsene var trolig avsløringen av Assassin's Creed: Valhalla på tampen av presentasjonen. Denne skulle ifølge markedsføringen også by på gameplay, men som Gamer.no pekte på i sin nyhetssak viste ikke videoen noenting fra selve spillet.

Også denne saken ble det respondert på fra offisielt hold.

– Dere forventet med rette å se mer i dag. Vi har en lang markedsføringskampanje foran oss, dere vil se mer dybde-gameplay og få mye mer informasjon om spillet, skrev kreativ sjef for Assassin's Creed: Valhalla, Ashraf Ismail, på Twitter.

Les også: Se Xbox Series X-spillene Microsoft viste frem »

Siste fra forsiden