Storspill til Live Arcade

Doom er ute nå, fotballkongen Sensible World of Soccer kommer, og Rockstar lager to GTA-episoder spesielt for Xbox Live Arcade.

id Software sitt klassiske skytespill Doom trenger antakeligvis ingen introduksjon. Dette blodige actionspillet skapte en revolusjon da det kom ut, og er en av hovedgrunnene til at vi i dag har en sjanger som heter "førstepersons skytespill". I går overrasket Microsoft og id alle ved å lansere spillet på Xbox Live Arcade, for 800 Microsoft-poeng.

Fire spillere i Doom

Xbox Live Arcade-versjonen kommer med alle de fire episodene (med alle våpnene og monstrene) fra originalen, kooperativt spill for fire spillere over Xbox Live (og ved hjelp av delt skjerm), deathmatch-modus, støtte for 1080i-oppløsning og 5.1 Surround-lyd og "jevne teksturer". Husk forresten at det ikke er mulig å bevege siktet opp og ned, slik at du ikke tror det er noe galt med kontrolleren din.

Sensible Soccer og GTA

Doom er imidlertid ikke det eneste storspillet vi får på Xbox Live Arcade. Et av tidenes beste fotballspill, Sensible World of Soccer, kommer nemlig også - riktignok ikke før første kvartal neste år. Som Amiga-originalen fra 1994 får vi ikke bare en temmelig robust spillmotor, men muligheter til å ta over en klubb som manager.

Det fortelles også at vi får tusenvis av lag fra hele verden, flerspiller over nettet (både enkeltkamper, turneringer og egne ligaer), mulighet til å velge mellom oppdatert grafikk i oppløsninger opp til 720p og originalens retropregede grafikk, og mye mer.

Konseptbilde fra SWOS

Microsoft fortalte også litt mer om de kommende Grand Theft Auto IV-episodene. Spesifikt sa de at vi får to av dem, hver med flere timers helt nytt gameplay som "utvider et allerede enormt spill". Episodene vil være eksklusive for Xbox 360 og Xbox Live, men noen lanseringsdato ble ikke kunngjort.

Minigolf og action fra Sierra

Sierra har også noen Live Arcade-spill på lager, og i går kunngjorde de Assault Heroes og 3-D Ultra Mini Golf Adventures. Førstnevnte gir deg rollen som en spesialsoldat på jakt etter et hemmelig laboratorium, og på sin vei gjennom de fiendeinfiserte spillmiljøene kan han hoppe inn i armerte offroadkjøretøyer og speedbåter eller leke Rambo til fots. Spillet støtter kooperativt spill både av og på nettet.

3-D Ultra Mini Golf Adventures er et minigolfspill med 36 baner spredd over tre miljøer, "classic theme park", "old western ghost town" og "wacky science". Spillet støtter flerspiller for opp til fire spillere og kommer med et redigeringsverktøy som lar deg lage nye baner. Begge spillene utvikles av Wanako Studios og skal lanseres til vinteren.

Til slutt kan vi gjøre dere oppmerksom på at i tillegg til Doom, har det også dukket opp en Sonic-demo på Xbox Live. Denne er på 314 MB og gir oss mulighet til å teste Segas blå plattformhelt sitt nyeste eventyr.

Siste fra forsiden