Hackerangrep hos EA

Stort hackerinnbrudd hos EA – har sikret seg kildekoden til FIFA 21, Frostbite-motoren og mer

Totalt 780 GB med data er på avveie, og hackerne vurderer å selge videre.

FIFA 21.
EA

De siste årene har flere spillselskap blitt rammet av store datainnbrudd. Nintendo, CD Projekt RED og Capcom har alle lidd på ulike måter etter angrepene – og nå får de selskap av Electronic Arts.

Motherboard melder at hackere har kommet seg inn på servere hos EA, og har sikret seg kopier av kildekode til både spill og internverktøy.

Kidlekoden til FIFA 21 er stjålet.
EA

Blant annet skal kildekoden til FIFA 21 være på avveie, sammen med koden for matchmaking-systemet. I tillegg har hackerne sikret seg kopier av utviklingsverktøy, og til og med kildekoden til Frostbite-motoren – den egenutviklede spillmotoren EA fremdeles bruker til de fleste av spillene sine.

Totalt skal 780 GB med data være i hendene på innbrudstyvene. Nå virker det som om de er på jakt etter kjøpere.

EA har på sin side bekreftet at et angrep har funnet sted:

– Vi etterforsker et nylig innbrudd på vårt nettverk der en begrenset mengde med kildekode og verktøy ble stjålet. Ingen spillerdata har blitt påvirket, og vi har ingen grunn til å tro at det foreligger noen risiko for persondetaljer for spillerne. I kjølvannet av hendelsen har vi alllerede gjort forbedringer på sikkerheten, og forventer ikke at dette påvirker våre spill eller vår business. Vi jobber aktivt med myndigheter og andre eksperter som en del av denne pågående krimetterforskningen, sier EA i uttalelsen til Motherboard.

I fjor ble Capcom rammet av et omfattende datainnbrudd.
Hackerne kom seg visstnok unna med lanseringsplaner for en haug med spill »

Siste fra forsiden