Strategispillet Endless Legend er rett rundt hjørnet

Klar for å bygge imperier igjen?

Amplitude Studios

Imperiebyggespillet Endless Legend har vært tilgjengelig i «early access»-form i noen måneder, men neste uke er den tiden forbi. Den 18. september lanseres nemlig den ferdige versjonen av spillet på Steam.

Imperiebygging med kniven på strupen

Heksagoner ser sjeldent så pene ut som her.

I Endless Legend leder du en nasjon på en planet i trøbbel. Hver nye vinter varer lenger enn vinteren før, og hvis utviklingen fortsetter ender planeten snart opp som en isklump.

Spillet kombinerer fantasy og science fiction, og som i Civilization-serien er teknologinivået stadig under utvikling. Dermed får du stadig mer avanserte hjelpemidler å leke deg med, både i fredstid og krig.

Du kan velge mellom flere fraksjoner å spille for, og de spillbare fraksjonene inkluderer alt fra mektige reptiler og insektaktige pestspredere til spøkelsesaktige riddere.

Planeten fryser til is.

I forbindelse med annonseringen av utgivelsesdatoen har utviklerne forresten lagt ut spillets lydspor gratis på Bandcamp. Hvis du vil ha det trykker du bare på kjøp-knappen og setter prisen til null. Men du kan selvsagt også støtte musikeren med noen slanter.

For spillere som liker å bygge virtuelle riker er Endless Legend en av to store spillutgivelser denne høsten. Neste måned kommer den andre, nemlig Civilization: Beyond Earth. Det er et science fiction-spill inspirert blant annet av klassiske Alpha Centauri.

I tillegg lanseres fantasy-spillet Worlds of Magic i «early access» straks.

Vi tok i alle fall en titt på Endless Legend i vår, og på det tidspunktet virket spillet lovende.

Siste fra forsiden