Sunnaas sykehus har hatt gode erfaringer med å bruke spill i rehabilitering

Nå lanserer de en nettside for å hjelpe pasienter og helsepersonell med det samme.

Sunnaas sykehus

Sunnaas Sykehus – et av Norges største sykehus innen rehabilitering – har det siste året brukt spill som en aktiv del av behandlingen av sine pasienter. Ifølge sykehuset finnes det mange spill som har en god effekt på rehabiliteringen, og pasientene opplever også spill som mer motiverende enn tradisjonelle øvelser.

Spill deg bedre-prosjektet vil bruke spill i rehabilitering.
Spill deg bedre

Resultatene på Sunnaas har så langt vært positive, og derfor åpnes tilbudet nå opp for enda flere. I samarbeid med Norsk Forening for Slagrammede lanserer sykehuset denne uken «Spill deg bedre!», en nettside for pasienter og helsepersonell som ønsker å ta i bruk spill i sitt eget rehabiliteringsarbeid:

– Vi ønsker å gjøre det enklere for pasientene å fortsette spilløvelsene når de kommer hjem, og velge riktige spill. Siden er også ment til inspirasjon og motivasjon for annet helsefaglig personell i landet og vil i tillegg ha stor verdi for mennesker som ikke er pasienter på Sunnaas, men som har behov for å styrke gitte funksjoner, forteller kommunikasjonsrådgiver ved Sunnaas, Anne Daae Sæle, i en pressemelding.

Finn spillet som passer

På nettsiden kan brukere finne en liste over hvilke spill som passer for den delen av kroppen man ønsker å trene opp. Listen inneholder omtrent 40 spill, og ikke uventet består den for det meste av titler med støtte for bevegelsesstyring.

Nettsiden anbefaler også spill for styrking av kognitive funksjoner, for pasienter som har vært utsatt for hjerneskade. Ved trening av blant annet oppmerksomhet, hukommelse og sensorikk anbefales for eksempel Minecraft: Story Mode, New Super Mario Bros. Wii og Mario Kart 8.

Ønsker du å benytte deg av tilbudet finner du en brukerveiledning på nettsiden, som er rettet mot både pasienter, pårørende og terapeuter. Veilederen tilbyr grundigere informasjon om hvordan man bruker spill som behandlingsmetode, og gir blant annet tips for valg og bruk av konsoll.

Det er ikke første gang spilling brukes som behandlingsform.
Allerede i 2007 brukte amerikanske sykehus Nintendo Wii som rehabiliteringsverktøy »

Siste fra forsiden