Super Mario Kart

Super Mario Kart-hacker har gravd frem spillets offisielle «level editor»

Nytt funn fra fjorårets datainnbrudd hos Nintendo.

Nintendo

Fjorårets omfattende datainnbrudd hos Nintendo endte med at en haug med dokumenter og filer fant sin vei ut på nettet. Ivrige sjeler kastet seg over alt i håp om å avdekke spillgigantens hemmeligheter, og nesten ett år etterpå dukker nye ting fortsatt opp.

Denne gangen handler det om Super Mario Kart fra 1992 – det aller første innslaget i den populære racingserien. En hacker som går under navnet «MrL314» har nemlig gravd frem det offisielle byggeverktøyet som Nintendo brukte for å skape spillets baner.

Det skal sies at moddere har utviklet egne verktøy for å lage baner i Super Mario Kart. Etter alt å dømme er dette imidlertid første gang man kan lage banene på samme måte som Nintendo gjorde det tidlig på nittitallet.

Skal offentliggjøre prototypen

Som VGC melder ble referanser til verktøyet først oppdaget i en prototype for Super Mario Kart, som lekket via datainnbruddet. «MrL314» tok på seg jobben med å gjenopprette samtlige funksjoner fra prototypen, og etter flere måneders arbeid er muligheten til å bygge egne baner nå på plass.

Super Mario Kart.
Nintendo

Hackeren påpeker riktignok at verktøyet har flere begrensninger. Man kan for eksempel ikke bruke det for å endre på løypene, ettersom de ble tegnet opp i et annet program. Det er også kun mulig å bruke gjenstander som passer til temaet for hver av banene, men ellers står man fritt til å plassere ting som boost-felt, mynter og pyntegjenstander.

Det gjenstår enda litt arbeid for å få alt på plass, men så snart alt er gjort planlegger «MrL314» å legge den reparerte prototypen ut for nedlasting.

LES OGSÅ: Fans har funnet Luigi i Super Mario 64 »

Siste fra forsiden