Super Mario Run er ute til Android i dag

Nintendos første mobilspill er ikke lenger iOS-eksklusivt.

Nintendo

Det tok sin tid, men i fjor lanserte Nintendo endelig sitt første mobilspill, Super Mario Run, og det til strålende mottakelse. Hittil er det kun Apple-brukere som har hatt glede av spillet, men nå får endelig den andre store mobilleiren også tilgang til den populære mobiltittelen.

Nintendo kunngjorde nylig på sin offisielle Twitter-konto at Super Mario Run lanseres til Android-plattformen den 23. mars. Man kan forhåndsregistrere seg nå på Google Play for å få beskjed om akkurat når spillet slippes.

Nintendo

Myntsamling med én hånd

Super Mario på mobil er et todimensjonalt plattformspill, der Mario løper automatisk mot høyre side av skjermen og spillere må trykke for å hoppe over fiender og hindringer og for å samle mynter. Det er designet spesifikt for å kunne spilles med kun én hånd.

Spillet består av tre moduser, kalt World Tour, Toad Rally og Kingdom Builder. World Tour spilles som et vanlig Mario-plattformspill, der målet er å komme seg gjennom brettet og nå flaggstangen. I Toad Rally konkurrerer du mot andre spillere om å få flest poeng, mens Kingdom Builder lar deg bygge opp ditt eget rike med gjenstander du samler opp fra de andre modusene.

Spillet ble svært godt mottatt. I desember i fjor meldte vi at Super Mario Run ble lastet ned fra Apples app-butikk hele 2,85 millioner ganger bare i løpet av den første dagen, noe som skal være ny rekord for app-butikken. I begynnelsen av januar kom det frem at spillet hadde dratt inn respektable 260 millioner kroner siden lanseringen i midten av desember.

Nintendo har også gjort suksess med sin nye spillkonsoll: Nå skal produksjonen av Switch fordobles »

Siste fra forsiden