Super Mario Run setter nedlastingsrekord

Nintendos første mobilspill tar av på App Store.

Apple/Nintendo

Nintendo har som kjent gjort seg høyst bemerket innen håndholdte konsoller, men har likevel lenge holdt seg unna de mobile plattformene. I september meddelte imidlertid Nintendo at de skulle tre inn i mobillandskapet med tittelen Super Mario Run. Nå er spillet sluppet, og ser sannelig ut til å ha gjort det skarpt.

Som blant andre The Verge melder ble Super Mario Run lastet ned fra Apples app-butikk hele 2,85 millioner ganger i løpet av den første dagen. Dette skal være ny rekord for app-butikken. Det er nettstedet Apptopia som kom frem til tallet.

Til sammenligning ble det superpopulære mobilspillet Pokémon Go lastet ned 900 000 ganger den første dagen, men så var dette spillet riktignok også kun tilgjengelig i tre land i starten.

Nintendo

Kan ligge enda høyere

Som TechCrunch melder er det imidlertid andre statistikk-nettsteder som plasserer tallet på nedlastinger enda høyere. Nettstedet Sensortower skal for eksempel ha estimert at Super Mario Run ble lastet ned fra App Store hele 5 millioner ganger den første dagen på verdensbasis.

Suksessen tilskrives i stor grad den massive markedsføringen spillet fikk i forkant av lanseringen. Som vårt søsternettsted Tek.no rapporterte i sin dekning fikk Nintendo for eksempel vise frem spillet under Apples store lanseringsarrangement i september.

Super Mario Run er kun lansert til iOS-plattformen, men en Android-versjon skal visstnok lanseres en gang neste år. Spillet byr på tre brett gratis, og om du ønsker fullversjonen må du betale 109 kroner.

Det har kommet nye nyheter om Switch: Konsollen får trolig sine egne VR-briller, ifølge patent »

Siste fra forsiden