Anmeldelse

Super Monkey Ball

Super Monkey Ball er et av de mest originale lanseringspillene til Nintendo GameCube, og har fort blitt en favoritt blant Nintendo-fansen. Konseptet er enkelt, og spillet passer godt til alle aldersgrupper. Det er også Segas første spill til GameCube, og en port av et Arkade-spill. Dette spillet representerer alt Sega, og for så vidt Nintendo, står for: Det er nyvinnende, pent og morsomt.

Side 1
Side 2
Side 3

Først og fremst er dette et godt multiplayer-spill, men singleplayer-delen byr også på noen morsomme timer. Poenget med spillet er rett og slett å føre en ape, fanget i en gjennomsiktig ball, fra den ene siden av en bane til målet på den andre. Trikset her er at du styrer banen, ikke apen. Det kan også være lurt å plukke opp bananene som er spredd rundt om på banene, da disse gir deg ekstra liv. Navnet Dole pryder forøvrig bananene, og byr på litt god reklame for bananprodusenten.

Tidvis frustrerende
Du bruker kun den analoge styrespaken for å manipulere banene. Det høres kanskje lett ut, men banene er smart designet og det blir fort ganske vanskelig. Det er tre forskjellige moduser å velge mellom i singleplayer delen; Beginner, Advanced og Expert. Beginner går greit, Advanced er vanskelig og Expert er på grensen til det umulige. Expert-banene kan være fryktelig frustrerende. Kontrolleren min har gjentatte ganger fått smakt gulv etter noen av disse banene. Det hjelper heller ikke at kamerasystemet ikke egner seg for de senere banene.

Det er mange baner i spillet, selv om en del er kanskje litt vel like. Brettene er lagt til mange forskjellige miljøer. Alt fra isbaner til koselige gressbaner er tilstede. Brettene er også stort sett varierte og spennende, men det finnes også brett som rett og slett er irriterende laget. Det er synd, fordi man må komme seg forbi disse for å se andre, bedre baner. Alt i alt er singleplayer-delen morsom, men hadde det ikke vært for multiplayeren så ville jeg ikke anbefalt Super Monkey Ball.

Side 1
Side 2
Side 3

Siste fra forsiden