Svart Xbox 360 med HDMI bekreftes

Ryktene var sanne. I april slippes en svart versjon av Xbox 360 i USA, med HDMI-utgang og 120 GB harddisk.

I flere uker har nettet florert med rykter og spekulasjoner om en svart utgave av Xbox 360. I en pressemelding i dag tidlig bekrefter Microsoft at (nesten) alt som er sagt og skrevet stemmer. Navnet blir som spådd Xbox 360 Elite, og vi får blant annet HDMI-utgang og større harddisk (120 GB).

Xbox 360 Elite kommer i svart, med HDMI-utgang og 120 GB harddisk.

Norsk slippdato ikke klar

Den nye maskinen kommer i salg i USA 29. april. Norsk og europeisk lanseringsdato er foreløpig ikke klar.

Med større harddisk kan brukere lagre enda mer innhold, som for eksempel Xbox Live Arcade-spill og HD-filmer fra Xbox Live Marketplace. HDMI-utgangen og den medfølgende HDMI-kabelen gir bedre støtte for 1080p HD-oppløsning og surroundlyd.

Det følger naturligvis med en matchende svart trådløs kontroller og et svart headset. Som tidligere får man også et fullverdig Xbox Live Silver-medlemskap og én måneds Xbox Live Gold-medlemskap på kjøpet. Det følger ikke med trådløs nettverksadapter eller lader for kontrolleren.

Microsoft oppgir 480 dollar som anbefalt utsalgspris. Det betyr at prisen sannsynligvis vil ligge rundt 4800 kroner her til lands, norske avgifter tatt i betrakning.

Større harddisk selges også løst

De som ønsker å oppgradere den originale 360-en med større harddisk, kan kjøpe 120 GB-versjonen separat for 1800 kroner. Da følger det også med en kabel slik at du kan overføre data fra den ene harddisken til den andre. I følge GameSpot vil det ikke være mulig å overføre "save games" og Xbox Live Arcade-spill ved lansering. Nåværende Xbox 360-eiere som ønsker å overføre data til en ny oppgradert harddisk kan kontakte Microsoft for å få tilsendt en gratis overføringskabel.

Xbox 360 Elite har ingen ytterligere maskinvareendringer i forhold til originalen, og HD DVD-spilleren vil fremdeles kun selges separat.

– Vi har lyttet til kundene, og de fleste ønsker ikke nødvendigvis en innebygget HD DVD-spiller. For oss er det viktig å gi kunden et valg. I stedet for å presse noen til å betale for en HD DVD man kanskje ikke vil ha, så har vi i steden gjort den ekstern, sier Michael Newey, markedssjef for Xbox-plattformen i Europa, i et intervju med Xbox Community Network.

Dette ligger i pakken til Xbox 360 Elite.

– Komplett HD-opplevelse

På spørsmål om hva han ønsker å si til de som allerede har betalt for en original Xbox 360, uten HDMI-støtte og kun 20 GB harddisk, svarer han følgende:

Les også
Får vi Funcoms MMO på konsoll?

– Vi tror de fleste nåværende Xbox 360-eierne finner ut at deres eksisterende systemer allerede gjør alt de har behov for. Det er ingen nye funksjoner i Xbox 360 Elite som den eksisterende Xbox 360 ikke har. Du kan allerede koble den eksisterende Xbox 360-maskinen til din HDTV med en HD-kabel, og harddisken kan kjøpes separat. Men, hvis du kjøper en Xbox 360 for første gang, eller du er en nåværende Xbox 360-bruker som ønsker en komplett HD-opplevelse og en større harddisk, så er Xbox 360 Elite en flott investering.

Xbox 360 Elite vil selges parallelt med Xbox 360 Core og Xbox 360 Premium. Det er altså ikke snakk om noen begrenset utgave, og de eksisterende modellene skal ikke fases ut. Det foreligger for øyeblikket ingen planer om å kutte prisen på de originale utgavene av Xbox 360.

Siste fra forsiden