Ta en titt på dette norske gratisspillet

Stilige Providence følger tre personer som deler en felles skjebne.

Eight Bit Skyline

Providence er et interessant lite eventyr/plattformspill som følger tre personer som deler en felles skjebne. Det hele begynner med en gammel mann i en høyblokk, før vi får stifte bekjentskap med en ung gutt som bor på landet med foreldrene sine, og til slutt en taus leiemorder.

Spillet har tre hovedpersoner, og det starter med denne gamle mannen.

Hva som knytter dem sammen finner du ut underveis.

Spillet er gratis, og kan lastes ned direkte fra den norske utviklerens nettsted. Det har fått mye positiv oppmerksomhet i det internasjonale spillmiljøet, inkludert en artikkel på det amerikanske magasinet KillScreen.

Enmannsprosjekt

Det er forumbrukeren SeamanNaranja som har laget spillet, og han har gjort alt selv – unntatt musikken, som kommer fra det Kickstarter-finansierte prosjektet Set Chopin Free.

Guttungen og faren hans.

– Jeg har jobbet med spillet i cirka et halvt år. Utviklingen har skjedd på en og annen ettermiddag og i helgene, siden jeg har full jobb. All kunnskap om Adventure Game Studio, Photoshop og Logic Pro, som er programmene jeg har brukt til å lage det, har jeg fått gjennom YouTube-videoer og det fantastiske AGS-forumet, forteller han til Gamer.no.

Dette er ikke det første spillet fra enmannsutvikleren. Tidligere har han blant annet laget pek-og-klikk-eventyret Skumring.

Leiemorderen.

– Spill har alltid vært en stor interesse, og jeg har slukt det meste av tradisjonelle og utradisjonelle eventyrspill fra 90-tallet. Da jeg fikk et Wacom-tegnebrett til jul for noen år siden kom motivasjonen ganske fort og ble forsterket av at jeg kom over densmings opplæringsvideoer for AGS, forklarer utvikleren.

Nå er det imidlertid slutt på soloutviklingen:

– Til det neste spillet har jeg alliert meg med en kamerat slik at det blir fortere ferdig og ikke minst bedre!

Det skjer mye artig i den norske spillverdenen for tiden. Nylig ble det for eksempel klart at Rock Pockets hjernetrimmer Shiftlings blir utgitt av selveste Sierra.

Trailer fra Providence.

Siste fra forsiden