Take-Two stenger Indie Built

Studioet bak Amped, Links og Tex Murphy legges ned, etter over 20 år i spillindustrien.

Indie Built ble opprinnelig startet under navnet Access Software, i 1982. Access fikk raskt et godt rykte, og på åttitallet produserte de klassikere som Leaderboard Golf, Beach-Head og 10th Frame Bowling. Access var alltid ivrig etter teknisk innovasjon, og var blant de første som benyttet seg av VGA-grafikk på PC, samtidig som de laget et system hvor PC-ens pipetone (lyden du hører når du starter PC-en på nytt) kunne brukes til å lage overraskende avanserte lydeffekter.

Amped 3 (Xbox 360)

De var også et av de første selskapene som tok i bruk CD-Rom-teknologien for alvor, da de lanserte eventyrspillet Under A Killing Moon. Hovedpersonen i dette spillet var Tex Murphy, en litt klønete men skarp detektiv som spilte en hovedrolle i mange av spillene deres på åtti- og nittitallet. Access Software stod også for golfspillene i Links-serien, og i 1998 valgte Microsoft å kjøpe utvikleren og fokusere helt og holdent på sportsspill. I 2004 ble studioet solgt til Take-Two, og fikk navnet Indie Built.

I nyere tid har Indie Built jobbet med tennisspillene i Top Spin-serien og snowboardspillene i Amped-serien. Studioets siste spill ble Amped 3 til Xbox 360. Grunnen til nedleggelsen skal være usikkerhet rundt overgangen til den neste konsollgenerasjonen, og flere av de som arbeidet hos Indie Built blir tilbudt nye jobber i Take-Two-imperiet (som blant annet består av 2K Games, Rockstar Games og Global Star Software, samt studioer som Firaxis og Irrational Games).

Siste fra forsiden