Red Dead Redemption

Take Two tar Red Dead Redemption-modifikasjon til retten

Red Dead Redemption: Damned Enhancement Project stoppet av søksmål.

Skjermbilde fra Red Dead Redemption: Damned Enhancement Project.
Skjermdump/YouTube

Red Dead Redemption 2 ble som kjent lansert nylig lansert til PC, men som kjent fant den første tittelen i serien aldri veien til plattformen. Entusiaster har imidlertid en tendens til å ta saken i egen hender, også i dette tilfellet.

Som TorrentFreak melder har et prosjekt som bringer Red Dead Redemption til PC-spillere vært under utvikling under prosjektnavnet Red Dead Redemption: Damned Enhancement Project, ledet av modderen Johnathan Wyckoff.

Den andre juledag gikk Rockstar-eier og utgiver Take-Two formelt til søksmål mot Wyckoff, og som et resultat opplyser teamet bak prosjektet på GTA Forums at arbeidet nå er kansellert.

Kraftig oppdatert utgave

I søksmålsdokumentet skriver Take Two blant annet at prosjektet innebærer å importere hele kartet fra det første spillet inn i Red Dead Redemption 2 med forbedret grafikk, noe som setter spillere i stand til å spille Red Dead Redemption på en plattform som selskapet ennå ikke har sluppet spillet til.

Skjermbilde fra Red Dead Redemption: Damned Enhancement Project.
Skjermdump/YouTube

Ifølge Take-Two fører dette til en radikal endring av Red Dead Redemption 2-spillet, redusert interesse i å kjøpe en fremtidig PC-versjon av det første spillet, og tap av kontroll over produktene sine.

Den andre delen av søksmålet retter seg mot den delen av prosjektet som innebærer å bruke modifiserte spillfiler fra Grand Theft Auto V og Red Dead Redemption til å lage en kraftig forbedret versjon av spillet som kan kjøres på PC.

Også her peker Two-Two på at dette vil ødelegge markedet for en offisiell, oppgradert PC-versjon av Red Dead Redemption. Man bør nok likevel ikke tolke dette som at selskapet faktisk planlegger en PC-utgave av det første spillet .

Mer informasjon om Red Dead Redemption: Damned Enhancement Project kan du finne i tråden hos GTA Forums, og modderne la i august i år ut en demonstrasjonsvideo som viser progresjonen.

Les også: Det PC-eksklusive innholdet til Red Dead Redemption 2 er nå ute på PlayStation 4 »

Siste fra forsiden