Red Dead Redemption - PlayStation 4 og Nintendo Switch

Red Dead Redemption slippes på PlayStation 4 og Switch

Kommer allerede neste uke.

Rockstar forteller mandag at de slipper Red Dead Redemption og Undead Nightmare-utvidelsen på PlayStation 4 og Nintendo Switch. Spillet kommer som nedlastbart spill til begge plattformene 17. august, og kan spilles på PlayStation 5 på grunn av bakoverkompatibilitet. En fysisk utgave er planlagt 13. oktober.

Red Dead Redemption og utvidelsen har lenge vært tilgjengelig på nyere Xbox-konsoller, via bakoverkompatibilitet med Xbox 360-versjonen.

LES OGSÅ: Gigantisk GTA 6-lekkasje – over 90 videoer viser tidlig versjon av spillet

Små endringer

Red Dead Redemption.
Rockstar

I stedet for å pusse opp spillet har Rockstar og utvikler Double Eleven Studios valgt å beholde det meste som det er. PlayStation 4-versjonen for nye trofeer og en rekke ekstra språk, men dropper nettspillingsdelen fra det opprinnelige spillet.

Dermed ser det ut som om Rockstar knuser håpet om en mer forseggjort oppussing av det 13 år gamle spillet – noe mange har etterlyst siden lanseringen av oppfølgeren for fem år siden.

Kritikkerrost serie

Red Dead Redemption ble sluppet til Xbox 360 og PlayStation 3 i 2010, og sementerte seg raskt som nok en kritikerrost perle fra Rockstar. Vår anmelder var heller ikke snau enn at han gav spillet toppscore.

– Med en ultrasmakfull gumbo av et kampsystem som virkelig sparker eselstump, en utfyllende og velskrevet historie, et legendarisk sjarmerende galleri av personligheter og nok arbeidsoppgaver til å holde enhver geskjeftiget i lange tider står Red Dead Redemption som en av minne beste spillopplevelser på flere år, skrev han om spillet.

Oppfølgeren Red Dead Redemption 2 kom til PlayStation 4 og Xbox One i 2018, med en PC-versjon året etter. Også det nye kapitlet høstet god mottagelse.

– I korte trekk er det snakk om en uovertruffent god, givende og interessant spillopplevelse, og når alt et sagt og gjort føles det som om man har gjennomført en lang, omfattende og virkelig reise – fra snødekte tinder til gråtunge industrikjerner. Dette er rett og slett et spill man bare må bare er nødt til å oppleve for seg selv, og da tilgir man at jaktingen er litt komplisert, at man rir veldig mye hest og at noen historieoppdrag føles litt uviktige. Det er helheten som er stjernen i Red Dead Redemption 2, og den er helt fenomenal, skrev vår anmelder.

Det neste spilelt fra Rockstar blir etter sigende Grand Theft Auto 6. Spillet ble offisielt bekreftet i fjor, etter en periode med rykter. Rockstar selv har vært knappe med å komme med detaljer.

LES OGSÅ: Rockstar vet at Grand Theft Auto 6 må «overgå spillernes forventninger »

Siste fra forsiden