Black Ops snur alt på hodet

Tar et steg bort fra storebror

Høstens Call of Duty-spill går helt nye veier med flerspillerdelen.

Det bør levne liten tvil om at Call of Duty-serien er blant de aller mest populære spillseriene der ute, og det kommende Black Ops er definitivt en storsatsning.

Nå har de første detaljene om spillets flerspillerdel lekket, blant annet via spillnettstedet Shacknews, som har deltatt på et eksklusivt arrangement.

I Call of Duty: Black Ops styrer du en superhemmelig spesialsoldat.

De kan melde om en hel drøss av nyvinninger.

På tide å gamble

Den største av dem alle er kanskje hvordan nye gjenstander og egenskaper nå låses opp. Tidligere skjedde slikt automatisk ved at man opparbeidet seg erfaringspoeng, som igjen økte ferdighetsnivået ditt. Nå skal spilleren selv bestemme oppgraderingene i større grad.

Ved hjelp av et valutasystem låser man nemlig opp akkurat hva man vil, og ferdighetsnivåene vil hovedsakelig bestemme hvilke ting som kan anskaffes til enhver tid.

Et viktig poeng er at disse pengene på ingen måte kan handles for ekte penger, og jeg synes jeg kan høre massene trekke et lettet sukk allerede.

Valutaen opptjenes ved å spille som vanlig, det vil si drepe andre spillere, utføre delmål og slike ting. I tillegg vil det finnes to måter å tjene valuta kjappere på.

Det første av disse bonusene er en veddemålsmodus, hvor alle spillerne må betale en viss sum for å delta. Deretter kriger man i utvalgte «alle mot alle»-moduser.

Disse modusene er rykende ferske i seg selv, og utfordrer spilleren ved kreative krumspring som for eksempel å gi alle spillerne pistoler med kun ei kule – som dreper på ett skudd. Dreper man en spiller med pistolen så får man ei ny kule, hvis ikke så tvinges man til å løpe rundt med kniven.

... og supersoldater må også ut når det er styggvær.

Stadige utfordringer

Den andre måten å opptjene ekstra «Call of Duty Points», som valutaen heter, er ved spesielle, tidsbegrensede utfordringer kalt kontrakter. Disse koster en viss sum og mangledobler investeringen din om du fullfører dem.

Les også
Anmeldelse:

En slik utfordring kan være å knivstikke tre fiender i ryggen før tiden løper ut. De kan dermed minne noe om de utfordringene som ble fremsatt i Modern Warfare-spillene, med en ekstra snert.

Det ble også gjort klart at man kan spille mot datastyrte fiender, såkalte «boter». Disse fiendene skal være tilgjengelige i enspillermodus og by på ekstra trening for de som ikke føler seg klare til å hoppe ut i ilden på internett. Skulle det bli ensomt så kan man også knøvle de sammen med venner lokalt.

Vi har tidligere sett på spillets enspillerdel, og tror utvikler Treyarch har noe veldig spennende på gang.

Call of Duty: Black Ops slippes 9. november verden over, og kommer til PC, Xbox 360 og PlayStation 3. En selvstendig versjon med samme navn vil også komme til Nintendo DS.

Siste fra forsiden