Telltales Batman-spill bruker et bilde av myrdet russisk ambassadør

Et bilde som ble tatt like etter attentatet dukker opp i spillet.

Skjermbilde, Bro Pill Team

I den andre episoden av Telltale-spillet Batman: The Enemy Within har spillskaperne gjort et ganske uortodokst valg. I et bilde av et bankran dukker et tilklippet bilde av den myrdede russiske ambassadøren Andrej Karlov opp. Dette melder blant andre Eurogamer (vi advarer om sterke bilder bak lenken).

Karlov ble skutt og drept i desember 2016 av en tyrkisk politimann under en fotoutstilling ved Modern Art Center i Ankara. Attentatet ble dokumentert i flere bilder og dekket mye i media, også her til lands, og i det aktuelle bildet kan vi se skytteren stå over Karlov som ligger på gulvet. I Batman-spillet er Karlov klippet ut og limt inn i bankranscenen. Vi har valgt å sensurere den delen av bildet.

Det var YouTuber og streamer Bro Team Pill som først oppdaget at bildet var med i spilet. På Twitter har han lagt ut et bilde der vi kan se de to bildene side om side. Vi advarer om sterke bilder bak lenken.

Vi ba Telltale om en kommentar, og de henviste oss til en uttalelse gitt til Gamasutra.

– En oppdatering har blitt sendt til godkjenning denne morgenen (antageligvis fredag morgen, amerikansk tid, red.anm) som fjerner bildet på tvers av alle plattformer. Vi beklager at denne hendelsen skjedde, og tar grep internt for å sikre at vi fortsetter å opprettholde vår høye produksjons- og kvalitetsstandard.

Godt førsteinntrykk

Batman: The Enemy Within er den andre sesongen i Telltales saga om den kappekledte superhelten. Igjen følger vi både Bruce Wayne og Batman, og må konfrontere flere av de velkjente skurkene.

Etter den første episoden satt vår skribent igjen med et godt førsteinntrykk.

– Historien kan egentlig gå hvor som helst herfra, og det virker som om en rekke kjente ansikt venter like over horisonten. Jeg gleder meg!, konkluderte vi.

Siste fra forsiden