Podkast

Rad Crew #147

– Tesla Effect skal fortelle en historie større enn livet

Vi har gjort et langt intervju med Chris Jones – mannen bak Tex Murphy-serien.

Høydepunktet i ukens Rad Crew-podkast er et 20 minutter langt telefonintervju med Chris Jones – skaperen av Tex Murphy-spillene. I disse populære interaktive filmene fra 90-tallet ble vi kjent med en privatetterforsker i et post-apokalyptisk San Francisco, spilt av Jones selv.

Takket være en vellykket folkefinansieringskampanje på Kickstarter kan vi nå se frem til et sjette spill i serien i løpet av første kvartal 2014. Tesla Effect: A Tex Murphy Adventure vil blande ekte film og tredimensjonale miljøer, og mange av skuespillerne fra originalspillene vender tilbake for oppfølgeren.

Vil fortelle en historie som er større enn livet

I intervjuet med programleder Jostein Hakestad forteller Chris Jones om historiebakgrunnen i det nye spillet, som foregår syv år etter hendelsene i Tex Murphy: Overseer. Vi får høre hvordan den serbiske fysiskeren Nikola Tesla ble en sentral figur, og hvordan studioet bygger historien i spillet rundt faktiske hendelser.

Veteranen forteller også at ny teknologi og verktøy, som Unity, lar utviklerne gjøre ting som ikke var mulig tidligere, og på hvilken måte dette gjør spillet bedre.

For å høre lydfilen direkte må du ha Adobe Flash installert og javascript aktivt. Du kan imidlertid laste ned og spille av filen i MP3-format herfra: Last ned lydfilene i stedet.

Men episode 147 handler ikke bare om Tex Murphys comeback. Vertene snakker om sine ferske spillopplevelser, og Inger Lise W. James lider av C-vitaminmangel som følge av utallige timer til sjøs i Assassin’s Creed IV: Black Flag.

Selvsagt er det også tid for en ny toppliste, og det betyr en fortsettelse på Rad Crews reise gjennom konsollgenerasjonen som er i ferd med å avsluttes. Denne gangen skal de beste enspillerkampanjene i førstepersonskytere kåres.

Ukens Rad Crew-meny er som følger:

  • Topp 5 enspiller-kampanjer i førstepersonskytere (00:05:00:34)
  • Nyheter (00:34-00:55)
  • Tex Murphy/Chris Jones snakker med Rad Crew om Tesla Effect (00:56-1:17)
  • Assassin's Creed IV (1:18-1:46)

Gått glipp av tidligere episoder?

Hver episode av Rad Crew kommer på torsdager og produseres i samarbeid med redaksjonen i Gamer.no. Det betyr blant annet at våre anmeldere og skribenter fra tid til annen vil dukke opp i programmet for å snakke om ferske spillopplevelser, trender eller hva vi gleder oss til.

Les også
Anmeldelse: Tesla Effect: A Tex Murphy Adventure

Det er produsert 146 episoder av Rad Crew til nå, og her er de tre forrige:

Rad Crew: Episode 146
Rad Crew: Episode 145
Rad Crew: Episode 144

Hver episode er tilgjengelig gjennom iTunes-strømmen og RSS-strømmen til Rad Crew, og du kan laste den ned som MP3-fil her.

Siste fra forsiden