The 13th Doll

The 7th Guest-etterfølgeren er her

I The 13th Doll vender vi tilbake til Henry Staufs spøkelsesvilla.

Drøyt fire år etter at The 13th Doll klarte å samle inn folkefinansierte penger fra Kickstarter er spillet omsider klar for lansering. Spillet, som er en oppfølger til 90-talls klassikerne The 7th Guest og The 11th Hour, ser ut til å følge samme oppskrift med en haug med gåter i form av logiske minipuslespill. Selvfølgelig er det også en blanding av middelmådig skuespiller prestasjoner i FMV-sekvenser og dataanimasjoner.

Fem avslutninger

Får du «øye» på løsningen?
Attic Door Productions

I motsetning til de tidligere eventyrene i spøkelsesvillaen til Henry Stauf skal man denne gangen kunne utforske fritt, uten de forhåndsanimerte videosekvensene. Nytt er også at det er andre steder enn selve villaen som må utforskes og har sine egne gåter.

Man skal også kunne spille to spillfigurer. Tad – guttungen fra The 7th Guest som nå har blitt voksen og innlagt på et sinnsykehus grunnet sine traumer fra barndommen. I tillegg har vi doktor Richmond som ikke tror på legenden om Henry Stauf og ønsker å hjelpe Tad ved å ta ham med tilbake til det skumle huset vi kjenner så godt.

Hele 26 helt nye logiske puslespill skal man også få bryne seg på spredt rundt omkring. Traileren frister også med at man kan ta ulike avgjørelser underveis som resulterer i fem ulike avslutninger. Kanskje kan det være verdt å spille igjennom flere enn én gang?

Se The 13th Doll-trailer

Laget av fans, men ikke helt uoffisielt

Veien til et tredje spill i The 7th Guest-serien har vært lang og kronglete. Det mest håndfaste beviset kom i 2013 da et gjenoppstått Trilobyte forsøkte seg på en feilslått folkefinansiering for The 7th Guest 3. Kampanjen klarte bare å nå omtrent en fjerdedel av de 3,5 millioner kroner de ønsket seg.

Allerede da hadde en gruppe fans som kaller seg Attic Door Productions jobbet i årevis med en fanoppfølger. De skaffet seg rettigheter til å utgi spillet kommersielt og kjørte altså en vellykket Kickstarter-kampanje i 2015. Etter en rekke utsettelser har de altså nå fullført prosjektet.

Det hadde vært en stor nedtur uten selveste Henry Stauf-skuespiller Robert Hirschboeck. Heldigvis er han med, både som en som erter spilleren for hvert feilgrep, men også i de mange videosekvensene.

I tillegg har de fremforhandlet en avtale med originalkomponisten «The Fatman» eller Geore Sanger som han egentlig heter. Det betyr at de kan bruke den mest ikoniske musikken fra The 7th Guest sammen med egenkomponert musikk.

Da The 7th Guest ble utgitt i 1993 skapte det nærmest en liten revolusjon. Det var trolig det første spillet som blandet animerte sekvenser med ekte film. Oppfølgeren The 11th Hour kom ut noen år senere men ble ikke like vellykket. Etter noen år gikk selskapet konkurs, men gjenoppsto i 2009.

Les alt om historien bak The 7th Guest, The 11th Hour og Trilobyte »

Siste fra forsiden