The Callisto Protocol

The Callisto Protocol dropper Japan-lansering på grunn av sensur

Utvikleren vil ikke endre på spillet.

Krafton, Inc.

The Callisto Protocol – det nyeste spillet fra Dead Space-skaper Glen Schofield – vil likevel ikke gis ut i Japan. Det bekreftet utvikler Striking Distance torsdag, en drøy måned før spillets planlagte lansering.

Årsaken til kanselleringen av den japanske versjonen er de strenge sensurreglene i landet. CERO – som setter aldersgrenser på spill – mener at The Callisto Protocol er for voldelig, og nekter derfor å godkjenne det for lansering i Japan.

The Callisto Protocol ble for voldelig for sensurorganet i Japan.
Krafton, Inc.

Striking Distance har fortsatt muligheten til å sende inn en sensurert versjon av spillet, for å få en ny vurdering. Det har utvikleren imidlertid ingen planer om, da det vil ødelegge for mye av den tiltenkte opplevelsen.

– Vi har besluttet å skrote den japanske versjonen av The Callisto Protocol. Vi har funnet ut at spillet ikke vil godkjennes av CERO i dets nåværende stand, og ved å endre innholdet vil ikke spillere få den opplevelsen de forventer.

Striking Distance skriver videre at alle som har forhåndsbestilt spillet i Japan nå vil få igjen pengene sine.

Bransjeanalytiker Serkan Toto skriver på Twitter at sensurerte spill har blitt mer og mer vanlig i Japan siden CERO ble grunnlagt i 2002. Ofte får denne typen spill to versjoner i Japan – med varierende grad av sensur. Den mer voksne utgaven er vanligvis også sensurert sammenlignet med vestlige lanseringer, til tross for aldersgrenser på 18+.

Blant spill som har måttet tones ned for det japanske markedet er The Last of Us, Cyberpunk og The Witcher 3. Toto påpeker at det er svært sjelden kost at en utvikler nekter å føye seg etter CEROs krav og heller velger å droppe lanseringen helt.

The Callisto Protocol lanseres 2. desember, for PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One og Xbox Series X/S.

LES OGSÅ: The Callisto Protocol-trailer viser enda flere måter du kan dø på brutalt vis »

Siste fra forsiden