The Culling 2 trekkes fra markedet etter katastrofal mottakelse

Utvikleren blåser nå nytt liv i det første spillet i stedet.

Xaviant

I skyggen av giganter som PUBG og Fortnite finnes det en annen Battle Royale-aktør kalt The Culling, som nylig fikk en oppfølger – The Culling 2. Lanseringen av denne oppfølgeren var imidlertid en total katastrofe, og som et resultat trekkes spillet nå fra markedet.

I en nylig opplastet video, som du kan se nederst i artikkelen, forteller operasjonssjef hos The Culling-utvikleren Xaviant, Josh Van Veld, at tilbakemeldingene fra The Culling 2-lanseringen gjør saken ganske klar for studioet.

– Det har vært vanskelig for oss å fatte hele situasjonen. Det har vært mye å ta inn, men vi har hatt mange diskusjoner, og én ting som har kommet frem veldig klart er at The Culling 2 ikke er et spill dere ba om, og det er ikke et spill dere forventet som en verdig oppfølger til The Culling. Med det i tankene har vi besluttet at det beste er å ta spillet bort fra butikkhyllene, sier Van Held i videoen.

Xaviant

Satser nå på det første spillet

Ifølge operasjonssjefen har de vært i kontakt med både Valve, Sony og Microsoft om å fjerne spillet fra deres respektive distribusjonsplattformer – og refundere pengene til folk som allerede har kjøpt spillet.

Studioet gir imidlertid på ingen måte opp serien. Van Held kunngjorde nemlig at de nå heller skal gjenoppta arbeidet med det første spillet i serien. «The Culling: Day One» vil bli en ny versjon av originalspillet som modifiserer den eksisterende utgaven av spillet på en slik måte at det bringer tilbake alt det som var på plass i den første Early Access-utgaven av spillet.

Spillet vil bli gratis tilgjengelig på studioets testservere for de som allerede har kjøpt spillet, og studioet vil altså arbeidet med å videreutvikle spillet mens det ligger på testserverne.

The Culling 2 fikk en bemerkelsesverdig dårlig mottakelse da det kom på markedet tidligere denne måneden. Som man kan se av statistikken hos SteamCharts hadde spillet kun 249 spillet på det meste, og de siste 24 timene har det bare vært spilt av tre spillere.

Spilleranmeldelsene av The Culling 2 på Steam er heller ikke nådige, både fordi folk mener spillet i seg seg er dårlig og på grunn av at studioet forlot The Culling for å hoppe på en oppfølger i stedet. Sistnevnte punkt beklager Van Held i videoen.

Les også: Fortnite Battle Royale har sopet inn over åtte milliarder kroner »

Siste fra forsiden