Fortnite Battle Royale har sopet inn over åtte milliarder kroner

Knuser alle konkurrenter på Twitch.

Epic Games

Fortnite Battle Royale har tatt verden med storm, og det betyr penger i kassa for Epic Games. Som nettstedet Gamesindustry.biz melder har vi nå fått tall på akkurat hvor mye penger det er snakk om, i form av en rapport utarbeidet av markedsanalytikerne hos Superdata.

Ifølge rapporten har Fortnite Battle Royale hittil tjent anstendige én milliard dollar, som blir rundt åtte milliarder kroner. Spillet er som kjent gratis å spille, så her dreier det seg altså utelukkende om fortjenesten fra mikrotransaksjoner inni spillet.

Epic Games

Også ekstremt populært å strømme

Den månedlige inntekten fra spillet har bare akselerert siden lanseringen. I mars skal omsetningen ha ligget på 223 millioner dollar, og i mai var den steget til 318 millioner dollar, cirka 2,5 milliarder kroner.

Rapporten fra Superdata viser også at det er Battle Royale-sjangeren som er den klart mest populære spillsjangeren for tiden, uansett plattform.

I tillegg til at Fortnite Battle Royale er særdeles populært å spille og kjøpe innhold fra, knuser det også alle konkurrenter når det gjelder strømming. Ifølge rapporten ble det strømmet hele 574 millioner timer med Fortnite-innhold via plattformer som Twitch bare i mai måned.

Dette er over tre ganger mer enn spillet som kom på andreplass blant de mest populære strømmespillene, League of Legends. Til sammen ble det strømmet nesten 700 millioner timer med Battle Royale-innhold i mai måned, om man ser hele sjangeren under ett, og Fortnite alene utgjør 83 prosent av dette.

Den nest mest populære sjangeren å strømme er MOBA, som med sine 275 millioner timer i mai ligger langt bak Battle Royale-sjangeren.

Les også: Fersk Fortnite-sesong endrer brettet og introduserer ny bil »

Siste fra forsiden