The Curse of Monkey Island er nå tilgjengelig på Steam og GOG.com

Nettbutikkene har lagt ut klassikeren for salg.

The Curse of Monkey Island, det tredje innslaget i Lucasarts' klassiske pek-og-klikk-serie, er offisielt lagt ut for digitalt salg for første gang noensinne. Det er GOG.com som har sikret seg rettighetene til å distribuere spillet, som nå altså kan bli ditt for en drøy femtilapp.

The Curse of Monkey Island introduserte en ny visuell stil for serien.
Disney

Oppfølgeren til The Secret of Monkey Island og Monkey Island 2: LeChuck's Revenge ble opprinnelig lansert for over 20 år siden, i 1997. Spillet var det første i serien til å benytte seg av stemmeskuespill og en mer tegnefilm-aktig visuell stil, og også det første uten legenden Ron Gilbert ved roret.

Selv med et nytt mannskap høstet Guybrush Threepwoods tredje eventyr nesten utelukkende positiv kritikk, og takket være humoren og puslesekvensene regnes spillet fortsatt som en favoritt blant mange fans.

Tilbudspakke

For å feire The Curse of Monkey Islands ankomst i nettbutikken har GOG.com slengt sammen en tilbudspakke som også inkluderer spesialutgavene av The Secret of Monkey Island og Monkey Island 2: LeChuck's Revenge. Pakken med de tre spillene koster litt over 80 kroner.

Fans av klassiske eventyrspill kan også merke seg at Maniac Mansion fra 1987 nå har funnet veien til GOG.com – i skrivende stund på tilbud til 25 kroner. Både dette og The Curse of Monkey Island er riktignok tilgjengelige via Steam, men GOG tilbyr som vanlig DRM-frie varianter av spillene.

Ron Gilbert fikk aldri laget den Monkey Island-oppfølgeren han ønsket seg.
Utvikleren vil derfor ha tilbake rettighetene til serien »

Siste fra forsiden