Anmeldelse

The Gathering 04: Stemningsrapport 2

Etter åpningsdagens nett- og strømproblemer, ble torsdagen en opptur. Utover dagen ble strømproblemene løst, og også nettet så lys i tunnelen. Stemningen i salen var med andre ord stigende.

Det var først 2. dagen ting virkelig begynte å skje. Blant annet holdt David Fox (tidligere programmerer og spilldesigner i LucasArts) et seminar. Dette seminaret ble holdt på nytt lørdag formiddag, og Gamer.no har vært så heldige å få et intervju med denne legendariske personen.

I år har spirende spillutviklerer fått vise seg frem i den nye "Game Development"-konkurransen, og de tre bidragene ble presentert på torsdag kveld. Linker for å laste ned bidragene finner du nederst på neste side. Værgudene har vært snille med The Gathering-deltakerne i år, og de som var ute for litt frisk luft fikk også muligheten til å grille. Arrangørene stilte med griller, og deltagerne med mat. De eldre er også representert her på The Gathering, og Seniornett.no, også kjent som "nerder over 60", var en tur på besøk for å møte yngre likesinnede. Fredag var dagen da den spennende "Wild"-compoen ble vist fram, og det var mange interessante og kreative bidrag her. Det er rett og slett imponerende hvor innovative mange av deltagerne er.

Gamere i massevis
Lørdag vil det foregå mye her i Vikingskipet. Blant annet vil det igjen bli arrangert grilling i det fine været, de allerede nevnte spillcompo-finalene går av stabelen, 21:00 skal Press Play on Tape spille sine Commodore 64-soundtracks og 23:00 vises årets bidrag i 64k-introen. Det er med andre ord massevis å glede seg til, selv om det er med vemodighet vi må konstantere at dette er siste fulle dagen av årets The Gathering.

I år som tidligere er det spillcompo på gang, og hundrevis av spillere har meldt seg på i Warcraft 3: The Frozen Throne, Counter-Strike, Unreal Tournament 2003, Battlefield 1942 og StarCraft: Broodwar. Warcraft 3: The Frozen Throne spilles 1 mot 1, og vinneren kvalifiserer seg automatisk til Electronic Sports World Cup i Paris, samt får en verdipremie av 7500 kroner. Turen til Paris vil bli sponset av The Gathering. 2. og 3. plassen får henholdsvis 3000 og 1500 kroner. Hele 121 spillere har meldt seg på i år, inkludert fjorårets vinner Henrik "Dominator" Strøm.

I CS-compoen hadde hele 246 lag meldt seg på før The Gathering i det hele tatt hadde begynt. Med 5 spillere på hvert lag, vil det si 1230 enkeltspillere! Vinnerlaget blir sendt til Electronic Sports World Cup i Paris, også dette sponset av The Gathering. Dessuten får de med seg hele 15.000 kroner. På grunn av diverse nettversproblemer ble compoen kraftig forsinket, men etter en skikkelig innsats av deltagerne var konkurransen i rute fredag kveld.

Nettverket skapte hodebry
Også Battlefield 1942-compoen fikk merke nettverkproblemene, men etter et møte med Event:game og alle laglederne kom konkurransen endelig i gang. Hvert lag består her av åtte personer, og de tre pallplassene gir henholdsvis 12.000, 6000 og 2000 kroner. Starcraft: Broodwar spilles 1 mot 1, og 64 spillere har meldt seg på. Heldigvis har denne compoen foregått uten store problemer. Vinneren får 5000, 2. plassen får 2000 og 3. plassen 1000 kroner.

Unreal Tournament 2003-compoen fikk 43 påmeldte i sin 1 mot 1 konkurranse, men har ikke startet på grunn av serverproblemer og få påmeldte. Finalene foregår i kveld. Foreløpige resultater av alle spillcompoene finner du ved å bruke disse lenkene. Alle er i bildeformatet PNG og er hentet fra Partyticket.net:

Plassene på The Gathering er ikke av det romslige slaget, og det er mange kreative løsninger rundt om i salen. Under kan du kose deg med bilder av disse og andre godsaker som deltagere og andre har funnet det for godt å ta med seg.

Siste fra forsiden