Anmeldelse

The Gathering 04: Stemningsrapport

Når sola skinner, skisporene ligger klare og påska kommer krypende, trekker 5200 personer inn i en stor, mørk hall og blir der til påskeferien er over. Hva som fortoner seg som et dystert mareritt for noen er årets høydepunkt for andre.

Selve åpningsshowet startet klokken 22:00, men et par foredrag ble holdt før den tid. Blant annet har MESED (med vår medarbeider Mats Lindh i spissen) holdt et foredrag om hvordan man ikke skal spille Counter-Strike, for stappfull sal. Faktisk var interessen så stor at en folkemengde ikke fikk plass og måtte overvære det hele foran storskjermen. På grunn av misforståelser ble det imidlertid kun en smakebit på et større opplegg som vil finne sted lørdag morgen klokken 09:00, så er du i traktene og vil lære hvordan du ikke skal spille Counter-Strike bør du følge godt med da. Spillet, som er elsket og hatet, har selvsagt sin egen compo, det samme har Warcraft 3, Unreal Tournament 2003, Battlefield 1942 og Starcraft: Broodwar.

Leter fortsatt etter Arne
Som vanlig er det ingen mangel på folk som gjerne vil bli sett. Enorme byggverk reiser seg over hele salen, og krydres med blinkende neonlys og dundrende techno. En gang i mellom brytes den stort sett siviliserte atmosfæren av at en stakkar prøver seg på "Rosa Helikopter", men her har naboene kjent sin besøkstid og kvalt et hvert forsøk. Heldigvis. Har du vært på The Gathering før, er sjansene store for at du har hørt om "Arne". Denne mystiske gutten som ingen vet hvem er, men som det støtt og stadig ropes på. En skulle kanskje tro at det er begrenset hvor lenge det er artig å brøle "Arne!" utover en sal med ukjente mennesker, men den gang ei. Ganske søtt å se hvordan små barn er så glade i å høre sin egen stemme at de rett og slett ikke får nok.

Atmosfæren har stort sett vært god, men dessverre har årets The Gathering blitt plaget litt vel hardt av tekniske problemer. Nettverket har kranglet, og strømmen har vært borte rimelig lenge for noen uheldige sjeler. Å unngå alle problemer skal godt gjøres med et så enormt nettverk, men årets kvote ble nok full en del raskere enn forventet. Det ser imidlertid ut til at ting omsider begynner å gå i orden, så det er ingen grunn til å være pessimistisk ovenfor resten av påsken.

Vi kommer selvsagt tilbake med mer, men i mellomtiden kan du kose deg med noen bilder.

Siste fra forsiden