The Last of Us får nytt liv på PlayStation 4

Får en grafisk overhaling og løpende kommentatorspor.

Det blir mer og mer tydelig at The Last of Us kommer til PlayStation 4.
Sony Computer Entertainment

Oppdatering torsdag: Sent onsdag kveld bekreftet Sony og Naughty Dog at The Last of Us: Remastered kommer til PlayStation 4 til sommeren. Den nye utgaven inneholder et kommentorspor gjennom spillet av stemmeskuespilleren Ashley Johnson og Troy Baker – stemmene bak Ellie og Joel – og spillreggissør og forfatter Neil Druckmann.

Spillet får også en grafisk overhaling, og teamet satser på en oppløsning på 1080p, samt prøver å holde en stødig bildeoppdateringsfrekvens på 60 bilder i sekundet. I pakken ligger også tilleggspakken Left Behind, og nedlastbare kart til flerspillerdelen.

Opprinnelig sak følger.

For et par uker siden glimtet en Sony-representant til med en sjeldent klar beskjed om at fjorårets kassa- og kritikersuksess The Last of Us snart kom til å ta bykset over til nye PlayStation 4.

– Vi har ikke noe informasjon om et nytt spill i The Last of Us-serien, men jeg kan medele at The Last of Us blir tilgjengelig på PlayStation 4 til sommeren – både på PlayStation Store og i fysisk form, fortalte den tyrkiske markedssjefen Sercan Sulun til tyrkiske Multiplayer.

Den nye utgaven skal etter sigende få oppusset grafikk, og tilleggspakken Left Behind er visst også klistret på opplevelsen.

Ny oppføring på PlayStation Store

Sony valgte den gang å komme med en diffus respons om at de ikke hadde annonsert en PlayStation 4-versjon av spillet, men ville altså ikke avkrefte at en versjon var på vei.

Nå kan det bli vanskelig å holde knyst stort lenger.

Et banner som viser til The Last of Us: Remastered pryder nemlig for øyeblikket PlayStation Store. Ifølge banneret vil prisen på oppussingsutgaven ligge på samme nivå som ethvert nytt spill, men stort mer kommer ikke frem av oppføringen.

At det grafiske aspektet får seg et løft er det i hvert fall rimelig å anta – i hvert fall med tanke på at Naughty Dog-topp Cristophe Belestra pekte på at de jobbet med teksturer av høyere oppløsning enn det PlayStation 3-maskinen kan håndtere.

Sony forteller til Gamer.no at de for øyeblikket ikke har noe informasjon om lansering av The Last of Us til PlayStation 4.

Les også
Anmeldelse:

Lovprist og hedret

Etter utgivelsen i fjor har The Last of Us egentlig aldri fått hvile helt fra nyhetsbildet. Utover ryktene om en nyutgave på PlayStation 4 har spillet rasket med seg priser fra alle verdens hjørner, og blitt diskutert i det lange på alle toneangivene nettsider.

Tilleggspakken Left Behind, som kom ut tidligere i år, har også høstet gode anmeldelser i øst og vest. Her på bruket synes vi også at ekstrakapitlet hadde noe å komme med, selv om enkelte småting knirket i kulissene.

Tidligere i år kom et annet spill fra i fjor ut i ny ham.
Tomb Raider: Definitive Edition ga Lara Croft en overhaling »

Siste fra forsiden