The Last of Us-filmen baseres på spillets historie

Naughty Dog jobber med å ta i bruk filmmediets egenskaper.

The Last of Us-filmen baserer seg på historien fra spillet.
Sony Computer Entertainment

Etter at Naughty Dog og Sony annonserte en film basert på The Last of Us sist uke, har det vært heller uklart akkurat hva prosjektet skal ta for seg. Under BAFTA-utdelingen i London onsdag – der The Last of Us fikk fem priser å plassere på peishylla – fortalte fortalte spillets skaper, Neil Druckmann, litt mer om planene fremover. Dette melder IGN.

Hvem skal spille hvem?

– Det er en adapsjon av historien i The Last of Us . Når det gjelder hvor langt vi går og hvordan vi får det til å passe som en film, hvordan det tar høyde for filmmediets egenart... Der er vi ikke sikre enda. Vi har så vidt begynt å skrape på overflaten, forteller Druckmann.

Filmmanuset skal skrives av Druckmann, mens Spider-Man og Evil Dead-regissør Sam Raimi stiller som produsent. Når det kommer til rolleliste og skuespillere har Naughty Dog forholdt seg knyst. Stemmeskuespiller Troy Baker, i denne sammenhengen mest kjent som stemmen til Joel i spillet, er den eneste som har antydet at han gjerne blir med på prosjektet i en eller annen form.

Usikker oppfølger

The Last of Us 2 er kanskje på vei.

Det har også svirret rykter og vage antydninger til en The Last of Us-oppfølger en stund. Med alt filmfokuset er det ikke rart at spørsmål om en potensiell oppfølger avfeies relativt kjapt.

– Vi vet ikke enda. Vi holder fortsatt på med å finne ut av ting. Vi idémyldrer noe greier, så får vi se hvor det går, sier Druckmann.

The Last of Us har gått flere seiersrunder siden slippet i juni i fjor. Kritikerne hyller overlevelsesspillet, spillerne likeså. Prisene strømmer fremdeles inn, og alle lurer på hva Naught Dog skal gjøre videre nå.

I første omgang er det nok et nytt eventyractoinspill på vei:
Uncharted 4 ligger på snekkerbenken hos Naughty Dog »

Siste fra forsiden