The Last of Us Part II

The Last of Us Part II-skuespiller mottar drapstrusler

– Jeg skal ta livet av sønnen din, heter det i en av meldingene som Laura Bailey deler på Twitter.

Det er skuespilleren bak spillfiguren Abby, her avbildet, som nå har mottatt arge dødstrusler fra spillere.
Sony

The Last of Us Part II fikk som ventet en sterk mottakelse da det landet på markedet, men spillet har også fått hard medfart for valgene som utviklerne gjorde når det gjelder historien. Dette har også spillets skuespillere fått føle på.

Blant andre Forbes rapporterer nå at Laura Bailey, stemmeskuespilleren bak figuren Abby i The Last of Us Part II har mottatt intet mindre enn drapstrusler fra spillere på bakgrunn av Abby-figurens handlinger i spillet.

– Jeg forsøker å bare publisere positive saker her...men noen ganger blir dette bare litt overveldende, skriver Bailey i en Twitter-melding som inneholder skjermbilder av noen av hatmeldingene hun har mottatt.

Grove meldinger

Meldingene inneholder svært grove og eksplisitte drapstrusler og andre meget hatefulle formuleringer mot skuespillerinnen. I en av meldingene truer personen med å spore Bailey opp og «slakte» henne for det hun gjorde i spillet, og det trues også med å ta livet av sønnen hennes.

Ikke lenge etter kom The Last of Us Part II-regissøren Neil Druckman selv på banen med en egen Twitter-melding hvor han retter ganske skarpt skyts tilbake mot de sinte spillerne.

– Jeg håper disse spillerne får den mentale hjelpen de åpenbart trenger. Dessverre er dette nå blitt prisen for å lage populær underholdning som utfordrer konvensjonene. Laura fortjener ikke noe av dette, skriver Druckman i meldingen.

Siden publiseringen av meldingen har Bailey fått mange støttemeldinger fra fans av spillet, hvor mange spesielt bemerker kritikernes manglende evne til å skille mellom skuespiller og spillfigur.

Les også: Teknisk overlegent med en personlig historie som virkelig skinner »

Siste fra forsiden