The Magic Circle er et spill som foregår i et spill

Etter atten år under utvikling har koden fått sitt eget liv.

Question Games

The Magic Circle er det første spillet fra Question, en uavhengig utvikler dannet av BioShock-veteranene Jordan Thomas og Stephen Alexander, samt Kain Shin som var med å lage Dishonored. Med dette teamet er det neppe noen overraskelse at The Magic Circle blir et førstepersonsspill med åpne miljøer.

Spillet foregår inne i et spill som har vært under utvikling i atten år og fortsatt er langt fra ferdigstillelse. På et eller annet vis har figurene i spillet blitt levende, og nå har de sett seg lei av programmererne – som de ser på som plagsomme guder – hele tiden roter med verden deres.

Programmering Light

Siden alt sammen foregår inne i spillet, må du manipulere verden rundt deg ved hjelp av en form for programmering. Du kan endre på egenskapene til ulike figurer og gjenstander, og kan blant annet bruke denne funksjonen til å få datastyrte fiender til å kjempe for deg.

Utviklerne har allerede lansert et nettsted for spillet det hele skal foregå i, og de har også lagt ut en morsom trailer som blant annet leker med PR-bransjens tendens til å «fikse litt» på pressesitater når de promoterer spill.

Du kan også lese et par sniktitter på spillet, blant annet på Eurogamer og PCGamer.

Om du liker tanken på spill som blander inn elementer fra programmering, kan du også ta en titt på det kommende Double Fine-spillet Hack'n'Slash og spionspillet Quadrilateral Cowboy.

Siste fra forsiden