Spill hackeralv i nytt Double Fine-spill

Den populære utvikleren har annonsert Hack 'n' Slash.

Hack 'n' Slash
Double Fine

Double Fine fortsetter har mange jern i ilden for tiden, og nå har de annonsert ett til. Det heter Hack 'n' Slash, og var det mest populære spillet i Double Fines offentlige Amnesia Fortnight-prosjekt i 2012. Da slapp alle ansatte det de hadde i hendene i en toukersperiode, og laget spillprototyper som brukerne så fikk stemme på.

Strategispillet Spacebase DF-9, som er i salg på «early access»-tjenesten til Steam, stammer også fra Amnesia Fortnight.

Hack deg gjennom eventyret

Hack 'n' Slash handler om en ung alv som bruker sine hackeregenskaper for å jukse seg gjennom et klassisk actioneventyr. Prosjektleder Brandon Dillon forklarer:

– Jeg har alltid elsket spill med massevis av hemmeligheter, og da jeg først oppdaget en hex-editor i en emulator skjønte jeg at jeg kunne være en slags digital skattejeger. Ingen spill kunne skjule sine dypeste hemmeligheter fra meg om jeg brukte lang nok tid på å utforske koden og minnet.

Spillets hackemekanismer skal tillate vanlige dødelige å oppleve den samme følelsen av mystikk og oppdagelse uten å kunne programmering.

– Jeg skal være ærlig: Jeg skjønner ikke helt hva som foregår i koden til dette spillet. Jeg tror den inneholder «algoritmer». Men jeg vet hva som skjer i hjertet mitt når jeg spiller det, og det er glede, sier Double Fine-sjef Tim Schafer.

Hack 'n' Slash skal etter planen lanseres i første halvdel av 2014, og kommer til Windows, Mac OS X og Linux. Spillutviklingen finansieres av samme gruppe som finansierte Spacebase DF-9.

Den populære amerikanske spillutvikleren jobber også med det folkefinansierte strategispillet Massive Chalice og det lovende eventyrspillet Broken Age – også det finansiert av folket.

Siste fra forsiden