Prøvekjør Double Fines nye spillprototyper

Amnesia Fortnight-prosjektet har resultert i fem nye spill.

Spillutvikleren Double Fine har i flere år gitt oss morsomme og originale spill som tar velkjente konsepter og snur dem på hodet. Costume Quest var et japansk rollespill med Halloween-tema, og Iron Brigade var en tredjepersonsskyter kombinert med et tårnforsvarspill. Begge hadde sitt utgangspunkt i selskapets årlige Amnesia Fortnight. Årets Amnesia Fortnight ble nylig gjennomført, og resultatet er fem spennende prototyper.

Under Amnesia Fortnight tar staben i Double Fine seg fri fra sine nåværende prosjekter og bruker to uker på å lage et helt nytt spill. Dette gjør de for å teste ut nye spillidéer og for å la de ansatte prøve seg som prosjektledere. I år har brukerne selv fått lov til å stemme fram de prototypene som skal utvikles. Prosessen har blitt vist på videostrøm over nettet. Du kan laste ned og prøvespille følgende fem spill:

Bygg roboter av skrap i Autonomous

Autonomous

Autonomous er et stort sandkassespill der du bygger ulike konstruksjoner fra et førstepersonsperspektiv. Spillet foregår i en futuristisk søppeldynge inspirert av 80-tallet, der du bygger roboter som har sin egen vilje. Robotene bidrar til din videre overlevelse i de farlige omgivelsene. Double Fine lover et stilisert science fiction-spill som belønner eksperimentering med både katastrofale og morsomme resultater.

Kan du finne premien i greinene av den hvite bjørka?

White Birch

Selskapet beskriver White Birch som et stemningsrik plattformspill med fokus på utforskning. Du kontrollerer ei lita jente som forsøker å rømme fra en mørk skog ved å klatre opp et enormt tårn. På toppen av tårnet venter en hvit bjørk med en ukjent premie. Alternative slutter vil oppfordre deg til å spille White Birch flere ganger. Spillet har blitt sammenlignet rent stemningsmessig med Ico og Journey, med en tankevekkende spillopplevelse.

Delvis hylian, delvis hacker, 100% kul.

Hack n' Slash

Hack N'Slash er et action eventyr der du utforsker en sjarmerende fantasy-verden foran og bak kulissene. Spillets designer Brandon Dillon har hentet inspirasjon fra da han spilte dataspill på emulator for å kunne hacke spillkoden og oppdage nye ting. Spillet gir deg nemlig ikke et sverd, men en laptop som du stadig må utvikle ny programvare til. Livshacking har aldri vært enklere.

Spacebase DF-9 henter inspirasjon fra Sim City, Dwarf Fortress og Tiny Tower

Spacebase DF-9

Spilldesigner JP LeBreton har laget et spill der du bygger en rombase der romvesner kommer for å bo og jobbe. LeBreton sammenligner spillet med Sim City og Dwarf Fortress, og alle dine innbyggere har unike personligheter og vaner som vil påvirke spillopplevelsen på ulike måter. Besøkende romskip kan slutte seg til basen din slik at den stadig vokser seg enda større. Dermed kan nye historier vokse fram ut fra dine handlinger.

Les også
GTA: Vice City trukket fra Steam
Black Lake er det andre spillet fra Amnesia Fortnight med kvinnelig hovedperson.

Black Lake

I Black Lake løper du gjennom en skog fylt av dyrs drømmer. Du er datter av en jeger som rensker opp i dyrenes drømmer for å redde dem fra et ondskapsfullt mørke. Denne ondskapen har sitt utspring i den sorte innsjøen innerst i skogen, og ut fra denne innsjøen sprer det seg et mørkt tornekratt. For hver drøm du rensker vil litt av tornekrattet død vekk og du kommer nærmere den sorte innsjøen.

Alle disse fem spillene er tilgjengelige via Humble Bundles vanlige «betal det du vil»-tjeneste, men om du bidrar med en større sum penger får du i tillegg tre prototyper fra tidligere Amnesia Fortnight-perioder. Alle er fri for kopisperrer, med Steam-støtte, men bare spillbart i Windows. Double Fine påpeker at det er ikke sikkert at alle prototypene blir til fullverdige spill.

Les også: Du bestemmer hva Double Fine skal lage
Les også: Bli sjefen til superheltane

Siste fra forsiden